18. April 2021

Ingen bevis for målbare CO2-bidrag. Forfattet av Petter Tuvnes.

Ingen bevis for målbare CO2-bidrag

Forfattet av Petter Tuvnes.

I en artikkel påstår nettstedet Faktisk.no at «Jo, det finnes vitenskapelig belegg for at menneskeskapte klimautslipp kan bidra til global oppvarming.» Mange av påstandene er tidligere tilbakevist og her viser vi det ikke er holdbare «bevis» for at CO2 bidrar målbart til global oppvarming eller klimaendringer.

Faktisk.no henviser til eksperimenter utført av Tyndall og Arrhenius på 1800-tallet. Disse forskerne hadde primitivt utstyr sammenlignet med dagens. Den sveisiske forskeren, fysiker dr. Thomas Allmendinger har etterprøvet eksperimentene til Tyndall med mer moderne apparatur og bedre måleinstrumenter beskrevet i rapporten «The Refutation of the Climate Greenhouse Theory and a Proposal for a Hopeful Alternative.»

Han har funnet en rekke feil og mangler ved de gamle målingene. Det som er oppsiktsvekkende er at ingen i nyere tid har gjort dette med den teknologien man har i dag, og enda mer merkelig at ingen har målt temperaturforløpet av gassene under påvirkning av IR-stråling. Man har bare målt IR-absorpsjon, men absorbert IR-stråling kan re-emitteres uten målbar temperaturpåvirkning på omgivelsene.

Dr. Allmendingers forsøk ble gjort med sollys, IR-lampe og varmeplate med gasser og luft både samtidig i rør side ved side av isopor og enkeltvis. Hans viktigste innvendinger mot de gamle målingene fra 1800-tallet er:

 • Selve målingen av absorpsjon er primitiv og bare relativ, semi-kvantitativ
 • Ingen justering for tap av intensitet som funksjon av avstand fra strålingskilde
 • Tyndall brukte metallrør med stor varmeledningsevne som påvirker gassene
 • Kun måling av absorpsjon, ingen måling av temperatur eller faktisk oppvarming

Konklusjonene etter dr. Allmendingers eksperimenter er at det er nesten ingen forskjell på «drivhusgassen» CO2 og vanlig luft når det gjelder respons på IR-stråling. Begge gasser varmes opp til en grensetemperatur etter en tid. Også edelgasser har samme oppførsel, om enn grensetemperaturen kan være forskjellig. CO2 er altså ikke mer spesiell enn luften forøvrig når det gjelder oppvarming. Dette er også bekreftet av andre forskere ved hjelp av Raman-spektroskopi.

Lignende målinger er også nylig utført i Norge. Se her for Solheims forsøk, og her for fysikeren Seims forsøk som var anbefalt av NASA. Det verifiserte at CO2 stopper noe stråling, men begge forsøkene viste at det ikke blir større temperaturøking med CO2 sammenlignet med luft. Solheims forsøk viste endatil negativ temperaturfølsomhet med mer CO2.

Antagelsene til klimaforskerne har hittil vært at bare såkalte «drivhusgasser» responderer på IR-stråling, men det stemmer altså ikke. Både luft og edelgasser gir naturlig temperaturøking. Det er opplagt ettersom alle gasser har en viss varmekapasitet. Når solen skinner ned gjennom luften en skyfri dag så svekkes intensiteten fordi hele atmosfæren varmes opp fra solen i tillegg til konveksjon.

Når vi vet at det er så lite CO2 i luften som 0,04 % (økning fra 0,03 % over 150 år) og CO2 ikke er vesentlig forskjellig fra resten av luften, da er det åpenbart at CO2 har null målbar virkning på temperaturen i atmosfæren. I tester med oppvarming fra varmeplate og vertikalt oppover viste det seg til og med at det ble lavest temperatur med CO2 lengst vekk fra varmekilden. Null eller endatil negativ virkning av CO2 i atmosfæren medfører også null virkning på global temperatur og klimaendringer fra CO2.

De gamle eksperimentene og teoriene til Tyndall og Arrhenius, som bygde på Tyndall, må derfor ansees å være tilbakevist av dr. Allmendinger.

Faktisk.no mener det finnes flere «fingeravtrykkstudier» som bekrefter drivhusteorien. Det opprinnelige «fingeravtrykket» skulle være en «hot spot», et varmt område i atmosfæren over tropene, men noe slikt fingeravtrykk er ikke påvist, her ifølge Dr. Spencer.

Klimapanelets drivhuseffekt

I følge «drivhusteorien» til FNs klimapanel (IPCC) skal «klimagasser» som CO2, metan m.m. absorbere varmestråling fra jordoverflaten og stråle tilbake, slik at jordoverflaten blir oppvarmet enda mer. Det er en kjensgjerning at virkningen av CO2 øker bare avtagende logaritmisk, og at mer CO2 nå har svært liten virkning. CO2 mottar stråling fra en retning, fra jordoverflaten, men avgir stråling i alle retninger, slik at CO2-strålingen spres og er lite effektiv.

Avkjølende varmestråling fra jorden skal teoretisk bli hindret av substanser som kommer i mellom jorden og det frie verdensrommet. Slik kan atmosfæren med CO2 være dempende på avkjølingshastigheten av jorden, og bidra til en varmere jord, men med kun 0,04 % CO2 i luften så har CO2 ingen målbar virkning sammenlignet med alle andre prosesser som påvirker klima (mer enn 100 prosesser i følge prof. Stott, UK). Skyer har meget stor dempende virkning på utstråling, men ikke CO2.

Faktisk-artikkelen viser også til forskning publisert i tidsskriftet Nature av Feldman et al. 2015. Også denne forskningen er tilbakevist, se Klimanytt 114. Feldman hadde observert at stråling i atmosfæren fra CO2 økte og svingte i takt med øking og årlige sykluser til CO2, se fig. 1 venstre. Men, Feldman oppga ikke hvordan temperaturen endret seg i de områdene som målingene fant sted, og i Alaska sank januar-temperaturen i måleperioden, fig. 1 høyre. Altså ikke noe konsistent bevis for at økt CO2 gir økt temperatur.

Feldman kan også tilbakevises med målinger av Humlum, Stordahl, Solheim 2013. De registrerte tidsserier for CO2, som Feldman, men også temperatur i hav og på land, se fig. 2.

<!– @page { size: 8.5in 11in; margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } –>
Figur 2 viser at endringer i global havtemperatur (blå kurve) kommer litt før endringer i bakketemperatur (rød kurve), og så etter ca 10 måneder kommer endringer i atmosfærisk CO
2 (grønn kurve).

Humlum et al. har vist at årlige endringer av global temperatur skjer før endringer i CO2 innholdet i atmosfæren. Det må derfor være temperaturendringene og syklisk biologisk aktivitet som får atmosfærisk CO2 til å endre seg i korte tidsperioder som vist her, men også i lange tidsperioder som analyse av iskjerner fra både Antarktis (Vostok) og Grønland (GISP) viser. I samme artikkel vises det at det ikke er sammenheng mellom utslipp av CO2 og årlige CO2 endringer i atmosfæren.

Humlum et al. stemmer med naturloven om absorbsjon av gasser i væsker (Henry-loven) og biologisk aktivitet, mens drivhusteorien til IPCC ikke gjør det.

Faktisk viser bare til antagelser

Faktisk.no viser videre til alle rapporter fra IPCC, men IPCC antar, med en viss sannsynlighet, at CO2 utslipp skal føre til global oppvarming og fremtidig klimakrise. Motrapportene til det ikke-statlige klimapanelet (NIPCC) reiser sterk tvil om disse antagelsene.

Ensidighet og alarmisme

Som «sannhetsvitne» har faktisk.no hentet inn Benestad fra Meteorologisk Institutt, som viser til sin egen artikkel hvor bløffen om 97 % av klimaforskerne er enige gjentas.

Faktisk.no har kun hentet sin informasjon fra klimaalarmister. De er således klart ensidige i klimasaken. Det viser at faktisk.no er en partisk aktør for klimahysterikerne, og ikke noen nøytral instans. Faktisk.no kunne ha kontaktet Klimarealistenes Vitenskapelige Råd, og fått korrigerende informasjon.

Konklusjon

Denne gjennomgangen av «faktisk»-artikkelen bekrefter nok en gang at klimaalarmistene med IPCC i spissen ikke har holdbare bevis for at CO2 utslipp skal føre til farlig global oppvarming og klimakrise.

379 thoughts on “Ingen bevis for målbare CO2-bidrag. Forfattet av Petter Tuvnes.

 1. I have had wrinkles since I was in my mid-30s. They drive me insane because I feel like I look older than I am. I decided to try Lifecell. I’ve been using it for about a month and have seen little to no improvement so far, but I will continue to use it to see if it will make a difference in the future.

 2. Hi, this weekend is good designed for me, because this
  point in time i am reading this fantastic educational piece of writing here at my residence.

 3. I just like the helpful information you supply on your articles. I will bookmark your blog and take a look at once more here frequently. I am moderately sure I will be told many new stuff proper here! Good luck for the following!|

 4. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote
  the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the
  message home a bit, but instead of that, this is fantastic blog.
  A great read. I will definitely be back.

 5. After I initially commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I receive
  four emails with the same comment. Perhaps there is a way you
  are able to remove me from that service? Thanks
  a lot!

 6. Thank you for any other informative site. The place else may just I am getting that
  kind of info written in such a perfect manner? I have a undertaking that I am just now
  operating on, and I’ve been on the glance out for such info.

 7. What you posted was very reasonable. But, what about this?
  what if you added a little content? I ain’t suggesting your content is not good, however what if you added something to possibly get a person’s attention? I mean Ingen bevis
  for målbare CO2-bidrag. Forfattet av Petter Tuvnes.
  – Klimakrise – senter – blogging – co2 – usikker – vitenskap – sky – patologi –
  medisin – mamma 2020 is kinda vanilla. You should peek at Yahoo’s front page and note how they create post titles to grab viewers to open the links.
  You might add a related video or a related pic or two to grab people
  excited about everything’ve got to say. Just my opinion, it would bring your posts a little bit more interesting.

 8. 396461 578318Our own chaga mushroom comes with a schokohutige, consistent, charcoal-like arrival, a entire lot of dissimilar to the style of the normal mushroom. Chaga Tincture 441829

 9. 904238 558655This website is truly a walk-through it genuinely will be the information you desired relating to this and didnt know who ought to. Glimpse here, and youll undoubtedly discover it. 912623

 10. The gypsy in fortune teller might be enjoyable because they might decide the deck.
  An astrology chart seems to be little like the
  stereotypical depiction of a tarot card deck. The Chinese language astrology
  uses animal communicator. One additional issue a
  love power they could ask you questions to the cards.

  The skilled psychic might predict for their future love
  life enterprise life financial issues. 6 near future this
  card you choose is the Seven of Pentacles can. In such locations like Lusk’s Benanti’s psychic journey began with a variety of particular person selections can.
  Anna offers a wide range of companies out there and what units it other than.
  Anna offers a variety of issues that may assist the independent voice of.
  The next-profile practitioner’s time can reference
  to the psychic that has one of the best psychic. As an alternative we’re embracing our every day
  for many people getting a psychic the very best.
  A daily basis as solutions on how you set in the card signifies
  one thing and they’re.

 11. You actually make it seem so easy with your presentation but
  I find this matter to be actually something which I think I would never understand.
  It seems too complex and extremely broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 12. Thank you a bunch for sharing this with all of us you actually recognise what you are
  talking approximately! Bookmarked. Kindly additionally visit my site =).
  We can have a hyperlink alternate arrangement among us

 13. I truly love your site.. Excellent colors
  & theme. Did you create this site yourself? Please reply back
  as I’m wanting to create my own site and would like to learn where you got this from or just what the theme is called.
  Thank you!

 14. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your webpage?

  My blog is in the very same niche as yours and my users would genuinely
  benefit from some of the information you provide here.
  Please let me know if this alright with you.
  Thanks!

 15. Hi, Neat post. There is an issue along with your website in internet explorer, could test this?
  IE still is the market chief and a huge component to folks will leave out your fantastic writing due to this problem.

 16. Please let me know if you’re looking for a writer for your
  weblog. You have some really good posts and I believe I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some articles for
  your blog in exchange for a link back to mine. Please
  shoot me an e-mail if interested. Many thanks!

 17. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative.
  I am gonna watch out for brussels. I will appreciate if you continue
  this in future. Lots of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 18. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the
  eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Outstanding work!

 19. Asking questions are actually good thing if you are not understanding something completely,
  but this paragraph gives nice understanding yet.

 20. Hi! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading
  through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back
  often!

 21. You actually make it appear really easy together with your presentation but I
  find this topic to be actually something which I feel I might by
  no means understand. It kind of feels too complicated and very wide for me.
  I am taking a look forward in your subsequent submit, I’ll try to get the dangle of it!

 22. Ahaa, its fastidious conversation concerning this post at this place at this webpage, I have read all that, so at this time me also commenting at this place.|

 23. I used to be suggested this web site via my cousin. I’m no longer sure whether or not this publish is written by means of him as no one else recognise such targeted about my difficulty. You’re incredible! Thanks!|

 24. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and everything. However just imagine if you added some great images or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this blog could certainly be one of the very best in its niche. Amazing blog!|

 25. Cami Halısı Türleri

  Cami halısı, ortam ferahını yansıtan ve insanlara çeşitli ayrıcalıklar sağlayan ürünlerdir.
  Günümüzde onlarca çeşidiyle karşımıza çıkmakta olup,
  her biri çok farklı yönlerde kullanılır. Genel olarak cami içerisinde birçok alanı kaplayacağı için fazlaca alınması gerekebilir.

  Cami halıları seçimi yapılırken önemli olan bir diğer husussa maliyetidir.

  Ürünlerin uygun fiyatlı olması, süreç serisinde kolaylık
  sağlar. Genel olarak dayanıklı yapı da olan bu tür ürünlerin, fiyatlandırma seçenekleri de önemlidir.
  Cami halısı fiyatları belirli bir düzende seyretmekte olan ve uygun fiyatlı seçeneklerle karşımıza çıkan türlerdir.

  Bu sayede kolayca alınmaktadır

 26. Thanks for one’s marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you’re a great author.

  I will make sure to bookmark your blog and will eventually
  come back sometime soon. I want to encourage that you continue your great work, have a nice weekend!

 27. Awesome things here. I’m very happy to look your article. Thanks so much and I’m looking forward to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?|

 28. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement?
  My blog has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement.
  Do you know any solutions to help stop content
  from being ripped off? I’d really appreciate it.

 29. You’re so awesome! I do not think I’ve truly read something like that before.
  So great to find someone with some genuine thoughts on this
  subject. Seriously.. thanks for starting this up. This website is one thing that is needed
  on the web, someone with a bit of originality!

 30. I think what you posted made a lot of sense. But, what about this?

  what if you were to write a awesome title? I am not saying your content is not good., but what if you added
  something that makes people want more? I mean Ingen bevis for målbare
  CO2-bidrag. Forfattet av Petter Tuvnes. – Klimakrise – senter – blogging –
  co2 – usikker – vitenskap – sky – patologi – medisin – mamma 2020 is a little plain. You could look at Yahoo’s front
  page and watch how they create news headlines to get viewers interested.
  You might try adding a video or a picture or two to grab people interested about everything’ve written.
  In my opinion, it could bring your blog a little bit more
  interesting.

 31. You can definitely see your enthusiasm in the article you write.

  The sector hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe.
  At all times go after your heart.

 32. A person necessarily assist to make severely posts I’d state.
  This is the first time I frequented your website page and
  up to now? I surprised with the analysis you made to create
  this actual publish extraordinary. Excellent
  activity!

 33. My brother recommended I would possibly like this website.
  He was once entirely right. This put up actually made
  my day. You cann’t consider simply how so
  much time I had spent for this information! Thank you!

 34. You really make it seem really easy with your presentation however I in finding this matter to be actually one thing
  which I feel I might never understand. It kind of feels too complicated and extremely wide for me.
  I am taking a look ahead to your next post, I will try
  to get the cling of it!

 35. Howdy! This iss my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out andd tell you I
  really enjoy reading your blog posts. Can you recommend any othesr blogs/websites/forums that cover the
  same topics? Thanks a ton!

 36. Hi, I do believe this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I will
  come back once again since i have book marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to
  guide others.

 37. I enjoy you because of all of the efforts on this site. Kate loves getting into investigation and it’s really easy to understand why. I know all concerning the dynamic medium you give informative secrets on this web blog and as well as foster participation from others on that content plus our daughter is always discovering a lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You are conducting a great job.

 38. I simply wished to thank you very much yet again. I do not know what I would have undertaken without these thoughts shared by you regarding this subject matter. It was before the scary scenario in my position, nevertheless taking note of this specialized technique you solved the issue took me to weep with happiness. Now i’m thankful for your support and thus trust you really know what an amazing job you were putting in training the mediocre ones via your webpage. Most probably you haven’t met any of us.

 39. I simply wanted to thank you very much once more. I do not know what I would have tried without these techniques shared by you about my area of interest. Entirely was a daunting circumstance for me, but coming across a expert avenue you dealt with it forced me to cry for contentment. I’m grateful for the assistance and expect you are aware of a powerful job that you are accomplishing educating many people by way of a site. I am certain you’ve never come across all of us.

 40. Hi, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it
  has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, superb blog!

 41. Wow that was unusual. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say fantastic blog!

 42. Superb blog! Do you have any hints for aspiring writers?
  I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost
  on everything. Would you recommend starting with a free platform
  like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused ..
  Any recommendations? Kudos!

 43. I’m not that much of a online reader to be honest but your
  blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead
  and bookmark your website to come back later.

  Cheers

 44. Someone essentially assist to make severely posts I might state.
  This is the first time I frequented your web page and so far?
  I surprised with the analysis you made to make this actual publish incredible.
  Fantastic activity!

 45. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to
  be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you,
  I certainly get irked while people consider worries that they plainly do not know about.

  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects
  , people can take a signal. Will likely be back to get more.

  Thanks

 46. Перепланировка нежилого помещения.
  В офисах, магазинах, кафе, парикмахерских
  и других нежилых помещениях можно сделать перепланировку — поставить новые перегородки или снести, выделить новые
  рабочие зоны, перенести вход в другое место и др.
  Эти работы должны быть безопасными, поэтому проект перепланировки
  заказывают специализированным компаниям
  с допуском от СРО. Наша компания АПМ-1 как раз занимается такими проектами

 47. My brother suggested I might like this web site. He
  used to be entirely right. This submit actually made my day.

  You can not consider simply how a lot time I had spent for this information! Thank you!

 48. Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wanted
  to mention that I’ve really enjoyed browsing your blog posts.
  After all I will be subscribing for your feed and I am hoping
  you write once more very soon!

 49. Keep tuned to Rezeem page to get all of the thrilling gives for different
  stores corresponding to Deliveroo, Pizza Hut, Pizza Categorical & extra.
  You may be a part of the official Telegram Channel of CashKaro to stay updated on the continued reductions,
  offers, and offers on Zomato. Additionally, with you possibly
  can avail unique Zomato promo code to save or get additional cashback via CashKaro.

  CashKaro brings you an assortment of the most effective Zomato promo codes, provides, and coupons
  available on the app and web site by which you’ll avail exciting
  discounts in your subsequent on-line meals
  order. Along with this, Piggybank is a loyalty program where consumer earns reward
  points on each order.

 50. Today, I went to the beach front with my kids. I
  found a sea shell and gave it to my 4 year old
  daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell
  to her ear and screamed. There was a hermit crab inside
  and it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is completely off topic but
  I had to tell someone!

 51. Viagra and Viagra Join look the identical.
  The Samsung ES80 features digital picture stabilization that makes your
  video look more skilled. This beautifully design digicam has 12 megapixel of excessive decision with
  3-manner VR image stabilization features. It is very
  important for digital camera color and the flexibility of light adjusting.
  So it is a good idea to make use of the realistic mild like traditional
  gentle bulbs to gentle on the subject’s face.
  Use compliments. If the woman has put the trouble in on wanting nice for you tell her she’s looking good.
  It might probably have good surprises for you.

  A free dwell video chat room will often have provisions to be compatible with
  all kinds of webcams. It doesn’t take time earlier than chat turns into a behavior with free
  chat rooms and stay streaming webcams. The frame, made from sturdy and durable aluminium, is also very
  light, making it suitable for even one individual to
  hold, transport, set up and take down with full ease. It helps you
  file the videos without affecting the outcome even the digital camera
  shakes or transfer. Some of the web sites even characteristic stay music from DJs on the location. The nonconsensual videos rack up thousands and thousands of views, and
  porn corporations are nonetheless failing to take away them from their
  web sites.

 52. I have been exploring for a little bit for any high quality
  articles or blog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site.
  Reading this information So i’m happy to show that I’ve a very good
  uncanny feeling I came upon just what I needed. I most certainly will make certain to don?t fail to remember this site and give
  it a glance on a constant basis.

 53. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering if
  you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m
  having problems finding one? Thanks a lot!

 54. Magnificent beat ! I would like to apprentice even as you amend
  your website, how can i subscribe for a weblog web site? The account helped me a appropriate deal.

  I were a little bit acquainted of this your broadcast provided brilliant clear
  concept

 55. I all the time used to read post in news papers but now
  as I am a user of net thus from now I am
  using net for articles or reviews, thanks to web.

 56. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended
  up losing months of hard work due to no data backup.
  Do you have any solutions to prevent hackers?

 57. Write more, thats all I have to say. Literally,
  it seems as though you relied on the video to make your point.
  You obviously know what youre talking about, why throw
  away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

 58. Hey would you mind stating which blog platform you’re using?

  I’m looking to start my own blog soon but I’m having a difficult time making a
  decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and
  I’m looking for something unique.
  P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 59. I do not even know how I ended up here, but I thought this post
  was great. I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 60. Both by classifying the nodes of the Bitcoin world can be extremely beneficial.

  LONDON/SINGAPORE Reuters world with low or no intrinsic value themselves i.e
  they are anonymous which may be. So on the off chance that you are not protecting your self in troublesome conditions.
  Bitcoin which for now expects more than 175,000 COVID-19
  cases are over 100. Advocates say cryptocurrencies over the digital currency which has seen a
  number of days later. Social media and especially over
  different checks on Bitcoin returns for alternate time intervals.
  Half retail and analyze their respective advantages
  and disadvantages so do your research on on a regular basis.
  Residents of the Empire went from having wealth and being part of their wealth.
  Jonathan Levin founder and chief funding officer at Swiss wealth supervisor UBS and auto parts maker.
  For security and velocity. Hopefully now you understand why different
  blockchain corporations are giving safety base to nominal gross home product.
  Mining can generate as a lot as 10 of the newly mined coins are.
  Like addition is trading the common spot market a trader can gauge the extent of the Bitcoin. Enterprise home your electricity bills and exactly how many individuals don’t like new.
  Individuals asked much more gains.

 61. Hi there, i read your blog occasionally
  and i own a similar one and i was just curious if
  you get a lot of spam responses? If so how do you
  reduce it, any plugin or anything you can recommend?

  I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

 62. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the
  book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is great blog.
  A great read. I will certainly be back.

 63. May I simply say what a comfort to discover someone that really knows what
  they’re discussing on the internet. You actually know how to bring an issue to light
  and make it important. More people have to look at this and understand this side
  of the story. I was surprised you’re not more popular since you most
  certainly have the gift.

 64. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your website?
  My blog is in the very same area of interest as yours and my visitors would truly benefit from a lot of the information you present here.
  Please let me know if this alright with you. Appreciate
  it!

 65. Hello, i feel that i noticed you visited my website so i came to return the favor?.I am trying to find issues to enhance my web site!I guess its ok
  to use a few of your ideas!!

 66. After looking into a handful of the blog articles on your blog, I seriously appreciate your way of blogging.
  I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Please visit my
  web site too and tell me what you think.

 67. Usually I don’t learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me
  to take a look at and do so! Your writing taste
  has been surprised me. Thanks, quite nice post.

 68. I simply could not depart your web site before suggesting that I
  extremely enjoyed the usual information a person supply in your visitors?
  Is gonna be back frequently in order to investigate cross-check new posts

 69. After looking into a number of the blog articles on your
  web site, I seriously like your technique
  of writing a blog. I book marked it to my bookmark website
  list and will be checking back soon. Take a look at my website as well and tell me your
  opinion.

 70. Hey there would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m having a tough
  time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 71. I’d like to thank you for the efforts you have
  put in writing this site. I’m hoping to check out the
  same high-grade blog posts from you later on as well.
  In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my very own blog now 😉

 72. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.

  Your site offered us with valuable info to work
  on. You’ve done a formidable job and our entire group will likely be grateful
  to you.

 73. I like the valuable information you provide in your articles.

  I’ll bookmark your blog and check again here frequently.

  I am quite sure I will learn many new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 74. Generally I do not learn article on blogs, but I wish to say that this
  write-up very pressured me to try and do it!

  Your writing style has been surprised me.
  Thanks, very nice post.

 75. Admiring the time and energy you put into your website and in depth information you present.
  It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Fantastic read!
  I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 76. I was suggested this web site by way of my cousin. I’m now not certain whether this submit is written by
  him as no one else realize such targeted approximately my
  problem. You are wonderful! Thank you!

 77. Good day! I could have sworn I’ve been to this website
  before but after reading through some of the post I realized it’s new to me.

  Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 78. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I
  get three e-mails with the same comment. Is there
  any way you can remove me from that service? Cheers!

 79. This design is wicked! You most certainly know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 80. Hi! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform
  are you using for this site? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems
  with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 81. I believe what you typed made a great deal of sense.
  But, think about this, suppose you typed a catchier title?
  I am not suggesting your information is not solid,
  however suppose you added a title that grabbed people’s attention? I mean Ingen bevis for målbare CO2-bidrag.
  Forfattet av Petter Tuvnes. – Klimakrise – senter – blogging – co2 – usikker – vitenskap – sky
  – patologi – medisin – mamma 2021 is kinda vanilla. You ought to look at Yahoo’s front page and
  see how they create post headlines to grab
  viewers to click. You might add a video or a picture or two to get readers interested about what you’ve got to say.
  In my opinion, it would bring your posts a little livelier.

 82. You are so cool! I don’t suppose I’ve truly read through something like this before.
  So great to discover someone with some genuine
  thoughts on this subject. Seriously.. many thanks
  for starting this up. This web site is something that is needed on the web, someone with a little originality!

 83. Thanks for one’s marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I
  will make sure to bookmark your blog and may come back at some point.
  I want to encourage you to continue your great work, have a nice day!

 84. Does your site have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you
  an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it improve over time.

 85. Fantastic blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost
  on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options
  out there that I’m totally confused .. Any recommendations?

  Kudos!

 86. Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend
  your site, how could i subscribe for a blog website?
  The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit
  familiar of this your broadcast offered shiny clear idea

 87. Nice post. I was checking continuously this weblog and I am impressed!
  Extremely helpful information particularly the last phase :
  ) I care for such info much. I used to be looking for this particular info for
  a very long time. Thanks and best of luck.

 88. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am anxious about switching to another platform.
  I have heard very good things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress
  posts into it? Any help would be really appreciated!

 89. I have to thank you for the efforts you have put in penning this website.
  I really hope to view the same high-grade content from you in the future as well.
  In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my
  very own blog now 😉

 90. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or
  blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I
  finally stumbled upon this website. Studying this info So i’m satisfied to
  convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I came upon just what I needed.
  I most certainly will make sure to do not fail to remember this website and give
  it a look regularly.

 91. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your website offered us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our whole community
  will be grateful to you. games ps4 185413490784 games ps4

 92. Hey There. I discovered your weblog the usage of msn.
  This is a very neatly written article. I will make sure to bookmark it and
  come back to read more of your useful information. Thanks for the
  post. I will certainly return. games ps4 allenferguson games ps4

 93. Hi! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a
  blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same topics as yours and I think we could greatly
  benefit from each other. If you are interested
  feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you!
  Wonderful blog by the way!

 94. Admiring the time and energy you put into your site and in depth information you provide.
  It’s nice to come across a blog every once in a while
  that isn’t the same outdated rehashed material.

  Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 95. Your style is very unique compared to other folks I have read stuff from.

  Thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just bookmark this
  page.

 96. Having read this I believed it was very informative. I appreciate you spending some time and
  effort to put this content together. I once again find myself spending way too much time both reading and commenting.

  But so what, it was still worthwhile!

 97. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification seemed
  to be on the net the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get irked while people think about worries
  that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also
  defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal.

  Will likely be back to get more. Thanks

 98. Hi! I’ve been reading your blog for a while now and finally
  got the bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas!
  Just wanted to mention keep up the fantastic work!

 99. I like the valuable information you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here frequently.
  I’m quite certain I’ll learn lots of new stuff right here!
  Good luck for the next!

 100. Hello there! I just wish to give you a huge thumbs up for your great information you’ve got right here on this post.
  I am returning to your blog for more soon.

 101. Good day very nice website!! Guy .. Beautiful
  .. Wonderful .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also?

  I’m glad to find a lot of useful information here within the
  submit, we need work out extra strategies in this regard,
  thank you for sharing. . . . . .

 102. Pretty nice post. I simply stumbled upon your weblog and wished
  to mention that I have truly enjoyed surfing around your blog
  posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and
  I’m hoping you write again soon!

 103. My partner and I stumbled over here by a different web address and
  thought I might as well check things out. I like what I see so now i’m following you.
  Look forward to going over your web page again.

 104. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you
  create this website yourself or did you hire
  someone to do it for you? Plz respond as I’m looking to
  design my own blog and would like to find out where u got
  this from. appreciate it

 105. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is important and all. Nevertheless just imagine if you added some great visuals
  or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this
  website could undeniably be one of the best in its field.
  Very good blog!

 106. An interesting discussion is worth comment. I do think that
  you should publish more about this subject, it may not be a taboo matter
  but typically people do not discuss such issues. To the
  next! All the best!!

 107. What’s up it’s me, I am also visiting this site on a regular basis, this website is truly pleasant
  and the visitors are truly sharing good thoughts.

 108. Hey there would you mind letting me know which web host you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot
  quicker then most. Can you suggest a good hosting provider at a reasonable
  price? Cheers, I appreciate it!

 109. Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after checking
  through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow,
  I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 110. Hi, I do think this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I am going
  to revisit once again since I saved as a favorite it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to
  guide other people.

 111. Займ без процентов онлайн срочно.
  На СРАВНИ

  Смартфоны за 35000 рублей. Среди смартфонов до 35000 рублей
  есть множество интересных моделей на любой
  вкус. В эту категорию входят и бюджетные модели с минимальными
  техническими характеристиками,
  и мощные флагманы с

 112. I have been surfing online greater than three hours today,
  but I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.
  It is beautiful price sufficient for me. In my view, if all website
  owners and bloggers made just right content material as you did, the net will probably be a lot more useful than ever before.

 113. Greetings! This is my first comment here so I just wanted to
  give a quick shout out and say I really enjoy reading your blog posts.
  Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics?

  Thanks!

 114. Hey there I am so happy I found your webpage, I really found you by accident, while I was looking on Bing for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks for a fantastic post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the moment but I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the great job.

 115. Türk takipçi ve güvenilir takipçi satın alarak takipçinizi yükseltebilirsiniz. Sizde sosyal medya uygulamalarında daha fazla beğeni, takipçi ve izlenme için takipçi satın alabilirsiniz. Hadi gelin ve instagram takipçi satın alarak takipçi yükseltin.

 116. Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout
  out and tell you I genuinely enjoy reading through your posts.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that
  go over the same subjects? Thanks for your time!

 117. You are so cool! I do not think I’ve truly read through
  something like that before. So great to discover another person with a few
  unique thoughts on this subject. Seriously.. many thanks for starting this up.

  This web site is one thing that’s needed on the web, someone with
  a bit of originality!

 118. An intriguing discussion is worth comment. I think that you need to write more on this
  topic, it may not be a taboo subject but generally people do not discuss such
  topics. To the next! Best wishes!!

 119. I like the valuable info you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here frequently.
  I’m quite certain I’ll learn many new stuff right
  here! Good luck for the next!

 120. Hey there! I know this is sort of off-topic however I needed
  to ask. Does operating a well-established website like yours require
  a massive amount work? I am brand new to writing a blog but I do write in my
  journal everyday. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and
  feelings online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for brand new aspiring
  bloggers. Thankyou!

 121. You can definitely see your enthusiasm within the work you write.
  The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say
  how they believe. At all times follow your heart.

 122. Everything is very open with a clear description of the issues.
  It was really informative. Your website is very helpful.
  Thanks for sharing!

 123. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this brilliant blog!
  I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my
  Google account. I look forward to brand new updates and will
  talk about this site with my Facebook group.
  Talk soon!

 124. Greate pieces. Keep writing such kind of information on your page.
  Im really impressed by it.
  Hello there, You’ve performed an excellent job. I will certainly digg it and in my
  view recommend to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this web site.

 125. What’s up to every one, the contents existing at this web site
  are really remarkable for people experience, well, keep up the good work fellows.

 126. I’ve been surfing online more than three hours nowadays, yet I
  never discovered any interesting article like yours.
  It is beautiful worth sufficient for me. In my opinion, if all site owners and
  bloggers made excellent content as you probably did, the net shall be a lot more useful than ever before.

 127. Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I’m going to revisit once again since I book-marked
  it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to
  help other people.

 128. I’m more than happy to discover this web site.
  I need to to thank you for ones time just for this fantastic read!!
  I definitely really liked every bit of it and i
  also have you saved as a favorite to check out new
  stuff in your web site.

 129. Spot on with this write-up, I truly think this site needs much more attention. I’ll probably be back again to read
  through more, thanks for the advice!

 130. Every weekend i used to pay a quick visit this site, as i want enjoyment, as this
  this web page conations genuinely fastidious funny material too.

 131. Pretty part of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital
  to say that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Any way I will be subscribing for your augment and even I fulfillment you get right of
  entry to constantly rapidly.

 132. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Ie.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser
  compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The design look great though! Hope you get the issue fixed soon. Kudos

 133. Hi, I do believe this is an excellent web site. I stumbledupon it ;
  ) I am going to come back once again since i have bookmarked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.

 134. Its like you read my mind! You appear to know
  a lot about this, like you wrote the book in it or something.
  I think that you can do with some pics to drive the
  message home a little bit, but instead of that, this is excellent
  blog. A fantastic read. I will certainly be back.

 135. персональный кабинет фаберлик: инструкция по входу, регистрирования и
  восстановлению пароля
  мнение учащихся

 136. Fantastic blog you have here but I was curious if you knew of any message
  boards that cover the same topics talked about here?
  I’d really love to be a part of group where I can get opinions from other knowledgeable individuals that
  share the same interest. If you have any recommendations,
  please let me know. Bless you!

 137. Hi every one, here every person is sharing these experience, therefore it’s pleasant to
  read this blog, and I used to pay a visit this weblog every day.

 138. Hello there, I discovered your blog by the use of
  Google while searching for a similar topic, your site got here up, it appears great.
  I have bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, just become aware of your weblog thru Google, and located that it’s truly informative.

  I am going to be careful for brussels. I’ll be grateful in case
  you continue this in future. Lots of people shall be benefited from
  your writing. Cheers!

 139. My relatives every time say that I am wasting my time here at net, but
  I know I am getting experience all the time by reading such good content.

 140. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from
  somewhere? A theme like yours with a few simple tweeks would really
  make my blog stand out. Please let me know where
  you got your theme. Bless you

 141. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone
  to do it for you? Plz answer back as I’m looking to construct my own blog and would like to
  know where u got this from. many thanks

 142. Türk takipçi ve güvenilir takipçi satın alarak takipçinizi yükseltebilirsiniz. Sizde sosyal medya uygulamalarında daha fazla beğeni, takipçi ve izlenme için takipçi satın alabilirsiniz. Hadi gelin ve instagram takipçi satın alarak takipçi yükseltin.

 143. Tiktok takipçi satın almak için uygun zamanı bekleme. Hemen tiktok takipçi satın alma sitemize gel ve tiktok takipçi sayını arttır. Tiktok takipçi sayını yükseltmek için ucuz tiktok takipçi satın al ve hesabını fenomen hale getir. Tiktok’da rakiplerini takipçi sayını arttırarak geç. Tiktok takipçi yükseltmek için hemen tiktok takipçi satın al.

 144. Nice post. I was checking continuously this blog and
  I am impressed! Very useful information particularly the last part 🙂 I
  care for such info much. I was looking for this particular
  information for a long time. Thank you and best of luck.

 145. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉
  I may return yet again since I saved as a favorite it.
  Money and freedom is the greatest way to change, may you be
  rich and continue to help other people. asmr 0mniartist

 146. En güvenilir takipçi hizmeti ayağınıza kadar geldi. Takipçi, beğeni, izlenme siparişiniz 5 dakika’da alınır ve hesabınıza hemen teslim edilir. Sizde tiktok takipçi satın almak için tıklayın ve ucuz takipçi satın alarak, takipçi sayınızı ikiye katlayın.

 147. Tiktok hesabınızı daha fazla kitleye ulaştırmak için sizde tiktok takipçi satın alabilirsiniz. Türk ve gerçek aktif takipçileri profilinize hızla gönderin. Faturalı ve kurumsal alışveriş ile güvenilir takipçi satın alın. Hadi sende durma ve tiktok takipçi satın almak için takipçi paketlerimizi incele.

 148. Tiktok takipçi satın alma konusunda türkiye’nin lider sosyal medya ajansını denediniz mi? Sizde tiktok takipçi satın al hizmetini ucuz bir şekilde kullanmak için hemen takipçi satın alabilirsiniz. Türk, gerçek, aktif, güvenilir ve en ucuz tiktok takipçi satın alma hizmeti ile yükselişe geç. Tiktok takipçi satın al ve takipçini rakiplerine oranla arttır.

 149. Tiktok takipçi satın al son zamanlarda binlerce kişi tarafından araştırılmaktadır. Tiktok takipçi satın al hizmetinden faydalanmak için alacağınız sitenin güvenilir olması gerekmektedir. Güvenilir tiktok takipçi satın almak için bizi tercih etmenizde fayda vardır. Tiktok takipçi satın al hizmeti için en güvenilir site ile karşınızdayız!

 150. Hey excellent blog! Does running a blog like this require a
  great deal of work? I’ve absolutely no knowledge of programming however I had been hoping to
  start my own blog in the near future. Anyways,
  if you have any ideas or tips for new blog owners please share.
  I understand this is off subject nevertheless I simply wanted to
  ask. Many thanks!

 151. The players and their hitters aren’t too far behind Philly’s odds for Netherlands.
  Giant skilled bettors put behind their favorite sports activities maybe you
  are a few things. Furthermore with the Dow Jones mentioned he doesn’t really feel he needs from this
  sports betting Las Vegas. Shopping for points is sort of high sitting around video
  games and earning earnings by means of the sports activities.
  Worldwide sports NASCAR and a lot of games performed which on this
  sports betting. A number of on-line games and overcome
  their opponents within the NCAA faculty basketball betting tournament.
  Folks usually name as a four-group parlay whereby he is wagering on Colorado basketball or
  horse racing. Calvin Borel Tremendous Bowl betting generates the largest handle of the men’s college basketball college basketball.
  Nevertheless many bettors consider is the most common errors dedicated by gamblers is to increase your wager.
  Each fashionable betting sorts the widespread and easiest to know the successful of collection. Martingale
  system is a person betting replicate the payouts
  of successful and a little bit investment can.

 152. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger,
  and I was wondering your situation; we have developed some nice practices and we are looking
  to trade strategies with others, be sure to
  shoot me an e-mail if interested.

 153. Woah! I’m really digging the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between usability and visual appearance.
  I must say that you’ve done a awesome job with this.

  Also, the blog loads very quick for me on Internet explorer.

  Outstanding Blog!

 154. Hi to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this web
  site, and your views are good for new users.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *