17. January 2022

Klima-alarmismen når nye høyder og vitenskapelig bunnivå. Ole Henrik Ellestad. August 11. 2021

 

https://www.klimarealistene.com/2021/08/11/klima-alarmismen-nar-nye-hoyder-og-vitenskapelig-bunniva/

 

Klima-alarmismen når nye høyder og vitenskapelig bunnivå

Klimanytt nr. 302. Redaktør: Ole Henrik Ellestad.
Forfattet av Ole Henrik Ellestad.

Kloden brenner ikke og kommer ikke til å brenne. Men IPCC og ekstremvær-politikerne brenner etter å få folk til å tro det ved sitt alarmerende budskap i 2021 SPM-rapporten. Det står i sterk motsetning til kjente data om vinterens mange kulderekorder, global middeltemperatur som har sunket nesten 0.5 C på noen måneder, markant grønnere klode og rekordavlinger. Klimaendringene har gitt jordens befolkning bedre leveforhold enn tidligere. IPCC-dementiene fra 2013-rapporten av tidligere alarmerende ekstremeffekter er fortsatt statistisk holdbare, men ikke i IPCCs modellverden.

Viktige spørsmål omgås

Pass på IPCC-retorikken: «CO2-nivået er det høyeste de siste 2 millioner år». Sannheten er at dagens CO2-nivå er blant de aller, aller laveste de siste 550 millioner år, litt over ‘sultegrensen’ for plantevekst.

Hvordan kan det være klimakrise over hele kloden forårsaket av økende temperaturer når global middeltemperatur har sunket med ca. 0.5 C de siste måneder etter en vinter med mange kulderekorder? Selv om CO2-økningen har fortsatt har middeltemperaturen vært tilnærmet konstant siden 1997 (IPCC hiatusnivå fra 2013-rapporten) bare avbrutt av siste femårsperiode med tre varme El Niñoer (vær) hvorav én på ‘supernivå’.

Er det krise når det meldes om hyppige rekordavlinger, kloden blir grønnere eller 12 års opphold i sterke orkaner som når land i USA? Og hvordan kan man hevde at det likevel helt sikkert er krise uten noen kriterier? Vi er jo inne i en mellomistid i den geologiske istidperioden Pleistocen. Kloden har tidligere vært ca. 7 C varmere i flere hundre millioner år med rikholdig plante- og dyreliv.

Det alarmerende budskapet ‘henger ikke på greip’ og viser det alle involverte vet, men alt for få får anledning til å formidle offentlig – at modellene, som IPCC bygger sine konklusjoner på, har store faglige mangler, en rekke antagelser og store muligheter til å forme resultatet ved justeringer (tuning). Obamas rådgiver, elitefysikeren Steven Koonin, påpeker svakhetene i sin bok ‘Unsettled’.

Bakteppet

Harald Stanghelle skrev i Aftenposten, mai 2012, etter publisering av IPCCs mellomrapport om ekstremvær at vitenskap var bra, men skal det bli politikk av det måtte det valgstemmer til. Det er dekkende for IPCCs arbeid og spillet rundt deres rapporter siden 1995, da forskernes konklusjoner om manglende bevis for menneskeskapt oppvarming ble endret etter inngripen fra USAs politiske administrasjon (KN 83). Alarmer skremmer folk, selger aviser og tjener budskapsprodusenten. Politiske delegater er med å vedta ‘Summary for Policymakers’. SPM er ikke vitenskap, men politikk forkledd i pseudovitenskapens drakt (Knfr. Koonin og KN 238).

2012-rapporten konkluderte med at ekstremvær vil bli dominert av naturlige variasjoner de neste 20-30 år. Gaia-filosofientusiast og miljøforkjemper, professor James Lovelock, uttalte at vi hadde trodd på IPCCs modeller og arbeid, men de overdrevne alarmer var feilaktige. Han forlot IPCCs supporterkrets, skrev bok (i likhet med Hamburgs miljøvernminister Fritz Vahrenholt) og uttalte at forskerne møtes i regi av IPCC for å heie på hverandre. I 2012 ble konklusjonen nedtonet av medier og politikere. Fokuset ble i stedet rettet mot en påstått havnivåstigning i Norge på over 80 cm innen år 2100 (Bjerknessenteret), mens landet fortsatt stiger etter den siste istid.

I 2013-rapporten dementerte IPCC en rekke av sine tidligere alarmer. Det var ingen økte tendenser til tropiske orkaner, flom, tørke eller tornadoer.

IPCCs’ Summary for Policymakers’

IPCCs ‘Summary for Policymakers’ (SPM WG1) ble lansert som ‘kloden i krise’. Saksgrunnlaget skal som sedvanlig, justeres i henhold til vedtakene så det blir samsvar. Enkeltpåstander publisert tidligere er blitt markant tilbakevist. Publikasjoner om god sammenheng mellom solens magnetfelt- og klimavariasjoner de siste 2000 år samt en rekke studier av naturlige variasjoner formidles ikke.

Bruken av de definerte scenariomodeller som grunnlag for beregninger har vært kritisert i årevis fordi drivhuseffekten er satt alt for høyt i forhold til observasjonene. Likevel benyttes scenariene ukritisk. Modellene er basert på en global beregning og nedskalering til regioner der effektene materialiserer seg er høyst mangelfull og reproduserer ikke observerte variasjoner opp gjennom tidene.

Utsnitt av grafene om klimaeffekter over tid velges for å tjene IPCCs sak, men gir dessverre ofte leser/tilhører et fordreid inntrykk i forhold til helheten sett over tid slik figuren antyder (se KN301 for nok et eksempel).

Ferskt eksempel fra USA som viser hvordan forvaltningen skjuler pinlige data som ikke passer med klimafortellingen.

De ulike eksempler på effekter av global oppvarming viser seg i en rekke tilfeller å være dominert av menneskelig svikt i administrasjon og tilrettelegging for vassdrag og skogpleie. Ildspåsetting er den langt fremste årsak til skogbrann i Australia. Tyskland, et av de dagsaktuelle eksempler, har ingen endret tendens til økt nedbør de siste 70 år, men effekten av en akutt flom er delvis forskyldt av manglende vassdragsadministrasjon.

Roger Pielke jr., en amerikansk professor og spesialist på miljø- og klimaeffekter samt tilhørende kostnader, benyttes ofte som ekspert ved høringer i US Congress. Han fant over 17 000 artikler basert på disse modellscenarioene som er basert på alt for høy CO2-effekt og ikke stemmer med observasjoner. Ut ifra offentlige statistikker finner han ikke de alarmerende effekter som IPCC lanserer gjennom sine modeller og rapporter (men snarere en bekreftelse på deres dementier (2012/13/14). Han påpeker også at med så lang tidshorisont og lav frekvens vil det måtte gå mange, mange år før tendensen påvirkes. (Se Pielkes erklæring i kongress og på hans twitterkonto).

Norsk ekstremværstatistikk fra Meteorologisk institutt siden 1994 viser ingen økt tendens.

Tilliten til IPCC-rapporten ville også økt om den registrerte avkjøling i Antarktis de senere tiår hadde vært omtalt, og at økt CO2 der vil gi avkjøling i rundt 9 av årets 12 måneder (KN 300).

Små effekter av endring i drivhusgasser på dagens nivå

IPCCs scenariomodeller har en hovedfeil. Effekten av drivhusgassene er sterkt overdrevet. Hovedkonklusjonen etter 200 års forskning er klar: Det er liten effekt ved endring av konsentrasjonen av drivhusgasser på dagens nivå. Den dominerende gassen vanndamp og den langt mindre betydningsfulle CO2 nærmer seg optisk metning, der endringer gir små variasjoner. De øvrige gassene er til stede i så små konsentrasjoner at de har og vil få liten effekt.

Det er 150 år siden J. Tyndall hadde liknende konklusjoner fra sine målinger. Senere er de bekreftet av målinger i laboratorier og fra satellitter og bekreftet ved de mest nøyaktige målinger og beregninger basert på de beste atmosfæriske data (KN 300, KN 297 og KN 282). IPCCs mangeårige påstand om en betydelig forsterkning fra mer vanndamp, observeres ikke. Det observeres mindre vanndamp i de viktige atmosfærelag. ‘Hot spot’ som er selve beviset, er ikke observert (KN 291), og to store prosjekter i Stillehavet i 1990-årene ga heller ingen bekreftelse. Hvorfor omgås disse velkjente forhold?

Dette tilsier at minking av drivhusgasser ved ulike samfunnstiltak også vil ha liten effekt. Først under 200 ppm vil det gå vesentlig raskere.

Konklusjon

CICERO-forsker Bjørn H. Samset som har vært sentral i rapportarbeidet, uttaler i et intervju med Khronos (9.aug.2021) at universitetene må feie for egen dør. Bruker han selv ‘vitenskapskosten’ på sine egne uttalelser vil krisetilstanden være borte og klodens klimautvikling fremstå som fordelaktig. Da forsvinner også IPCCs pseudovitenskap, og vitenskapelig integritet blir gjenopprettet.

665 thoughts on “Klima-alarmismen når nye høyder og vitenskapelig bunnivå. Ole Henrik Ellestad. August 11. 2021

 1. Having read this I thought it was very enlightening.
  I appreciate you spending some time and energy to put this
  article together. I once again find myself personally
  spending a significant amount of time both reading and posting comments.
  But so what, it was still worth it!

 2. Wonderful blog you have here but I was curious if you knew of
  any message boards that cover the same topics discussed here?
  I’d really love to be a part of community where I can get comments from other
  knowledgeable people that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know.
  Bless you!

 3. I’m amazed, I must say. Seldom do I come across a blog
  that’s both educative and amusing, and without a doubt, you
  have hit the nail on the head. The issue is an issue that
  not enough people are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I stumbled across
  this in my hunt for something regarding this.

 4. I wanted to thank you for this great read!! I absolutely loved every bit of it. I have got you bookmarked to look at new stuff you post…

 5. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

 6. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 7. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 8. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 9. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 10. Ihr digitaler Lizenzanbieter ist Softhier.com. Kaufen Sie Windows 10 Pro- und Windows 11-Betriebssystemlizenzen zu erschwinglichen Preisen. Sie können auch Office 2019 Pro und andere Lizenzschlüssel erwerben.

 11. Forget about spam and advertising mailings.Keep your real inbox clean and secure. 10 Minute Mail provides temporary, secure, anonymous, free, disposable email address for 10 minutes.

 12. ip adresleri kullanıcıların kullanarak internette gezinebilmelerine imkan tanıyan ve numaralardan meydana gelen , internet servis sağlayıcısı tarafından sağlanan bir hizmettir.İp adresinin takibi çok kolaydır.Bu yüzden VPN , proxy ve dns değiştirme gibi yöntemleri sizlere öneriyoruz.0 güvenli hale gelmeyeceksiniz ancak takiniz zorlaşacaktır.VPN hizmetleri ücretli yada ücretsiz 3. taraflar tarafından sağlandığı için güvenli sayılmazsınız ve bu hizmet ile birlikte başka sitelere giriş yaptığınız şifreler görülebilir giriş yaptığınız sitelerin bir listesi yada aktiviteleriniz başkaları tarafından görülebilir.

 13. Nefis yemek tarifleri pratik yemek tarifleri hamur işi poğaça börek pasta kek tarifleriyle yemek tarifleri sitemize binlerce yemek tarifi burada. – Yemek Tarifleri Sitesi

 14. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 15. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 16. Pingback: Temp EMail
 17. Betturkey, dünyanın çeşitli ülkelerinde fiziki casino işletmekte ve Avrupa’nın birçok ülkesinde spor bahisleri oynatan kurumsal bir şirkettir.

 18. Betturkey, dünyanın çeşitli ülkelerinde fiziki casino işletmekte ve Avrupa’nın birçok ülkesinde spor bahisleri oynatan kurumsal bir şirkettir.

 19. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 20. en sağlam doeda pornolar sitemizde yer almaktadır. Hiç bir hd pornoda canınızı sıkacak reklam yoktur pornoho farkıyla keyifli porno izlemeler.

 21. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

 22. This is a very good tips especially to those new to blogosphere, brief and accurate information… Thanks for sharing this one. A must read article.

 23. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.!!!

 24. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 25. Mariobet, dünyanın önde gelen çevrimiçi spor bahis platformudur. 5 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir. Mariobet, en sevdiğiniz spor etkinliklerine bahis .

 26. Betist, bahisçilerin tüm spor etkinliklerine bahis yapmalarına, favori takımlarını desteklemelerine veya nakit ödüller kazanmalarına olanak tanıyan yeni bir.

 27. 2013 yılında bahis siteleri arasında hizmete başlayan Goldenbahis sitesi tasarımının şık yapısı, Pronetgaming altyapısıyla kaliteli bahsi oyunculara sunmaktadır

 28. JokerBet, oynaması çok kolay olan ve günün 24 saati canlı modda mevcut benzersiz bir kart oyunudur. Oyun, desteden bir sonraki kartı tahmin etmeyi önerir.

 29. Nerobet Bölümleri. Sitenin giriş adresinden siteye girdiğimizde sitenin alt bölümlerden oluştuğunu görüyoruz. Nerobet, canlı bahis, spor, e-spor, poker, casino,

 30. Goldenbahis bahis sitesi güncel bilgiler sitede yayınlanmaktadır. Goldenbahis giriş adresi bilgilerini tüm ayrıntıları ile siteden takip edebilirsiniz.

 31. The camera work heightens this loss of individuality by filming everyone from the back or side whenever there is action, so close you can’t tell who is doing what, or were in relation to other people they are doing anything with.!!!

 32. Nice blog here! Additionally your website loads up very fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your associate link on your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol!!

 33. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 34. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.>>>>

 35. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier……!:

 36. Simply desire to say your article is as amazing. The clarity to your publish is simply great and i can think you are an expert in this subject. Well along with your permission allow me to snatch your RSS feed to stay updated with drawing close post. Thank you one million and please continue the rewarding work.|…

 37. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 38. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 39. Restbet giriş yapacak kullanıcıların tercih ettiği firma onaylı bir siteyiz. Öncelikle site adresinden bahsetmek gerekirsek 2015 yılında açılmış bir bahis ve

 40. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 41. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 42. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 43. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

 44. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!!……

 45. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am experiencing problems with your RSS. I don’t know why I can’t join it. Is there anybody else getting similar RSS issues? Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanks!!|

 46. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 47. Hi, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 48. I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post…

 49. Mariobet, en yüksek oranlar ile spor bahisleri ve canlı bahis yapabilir aynı zamanda canlı poker, canlı casino ve slot oyunlarına katılabilirsiniz.

 50. Betist, düzenleme kurumu tarafından sağlanan resmi bir lisansa sahip güvenilir bir casino platformudur. Şirket, 2017’den beri şaşırtıcı ve canlı spor bahis .

 51. Pokerklas Giriş Adresi – Pokerklas Giriş Yap … Pokerklas firmamız yurtdışında yerleşik canlı bahis ve casino oyunları platformlarından bir tanesidir. Tüm teknik

 52. En hızlı yatırım çekim imkanı ile Jestbahis her zaman en önde! Ayrıcalıklı 7/24 Hizmet ve benzersiz bonus seçenekleri için sizleride bekleriz.

 53. Mariobet oyun sitesi Avrupa merkezli bir oyun sitesidir ve Türkiye’deki hizmetlerinde engellemeler ile karşılaşmaktadır. Türkiye’de BTK tarafından Türk oyun .

 54. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.

 55. Sitemiz üzerinden betist giriş adresine erişebilir ve hiçbir kesinti yaşamadan bahis ve casino oyunlarını denemenin keyfini yaşayabilirsiniz.

 56. Howdy! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 57. Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!

 58. Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!

 59. Betturkey bahis ve casino sitesiyle gerçek bahis şimdi başlıyor, bahis siteleri arasında en iyi ilk üyelik bonusunu almak çok kolay, Betturkey giriş.

 60. Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!

 61. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across.

 62. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular

 63. May I just say what a comfort to find somebody that really understands what they are discussing on the net. You certainly understand how to bring an issue to light and make it important. A lot more people should check this out and understand this side of the story. It’s surprising you aren’t more popular since you certainly have the gift.

 64. Hi there! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to check it out.
  I’m definitely loving the information. I’m book-marking and
  will be tweeting this to my followers! Outstanding blog and superb design and style.

 65. Your style is very unique compared to other people I have read stuff from. Thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just bookmark this page.

 66. Aw, this was an extremely good post. Taking the time and actual effort to generate a really good article… but what can I say… I hesitate a lot and never manage to get anything done.

 67. Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon every day. It will always be interesting to read articles from other writers and use a little something from other sites.

 68. Hi, I do think this is a great site. I stumbledupon it 😉 I may return once again since i have book marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

 69. Can I simply just say what a relief to find an individual who actually understands what they are talking about on the net. You certainly realize how to bring an issue to light and make it important. More and more people have to look at this and understand this side of the story. I was surprised that you are not more popular given that you certainly possess the gift.

 70. I was excited to uncover this great site. I want to to thank you for your time for this particularly wonderful read!! I definitely enjoyed every part of it and I have you book marked to see new stuff on your web site.

 71. Mariobet, en yüksek oranlar ile spor bahisleri ve canlı bahis yapabilir aynı zamanda canlı poker, canlı casino ve slot oyunlarına katılabilirsiniz.

 72. I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check once more right here regularly. I am slightly sure I will be informed many new stuff proper right here! Good luck for the following!|

 73. I needed to thank you for this wonderful read!! I certainly loved every bit of it. I have you book marked to look at new things you post…

 74. I’m very happy to find this site. I want to to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely liked every part of it and i also have you saved as a favorite to check out new things in your blog.

 75. An outstanding share! I have just forwarded this onto a friend who was doing a little research on this. And he in fact ordered me dinner because I stumbled upon it for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to discuss this topic here on your internet site.

 76. Thanks for every other informative web site. Where else may just I am getting that kind of information written in such an ideal method? I’ve a mission that I’m just now running on, and I’ve been on the look out for such info.|

 77. Right here is the right site for anyone who hopes to understand this topic. You know so much its almost tough to argue with you (not that I really will need to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a topic that has been discussed for years. Great stuff, just great!

 78. Just want to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply cool and i could assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.|

 79. Dengan memilih untuk bermain di mesin yang membayar tuainan slot kasino gratis adalah dengan mengetahui jenis mesin di tempat itu. Beberapa mesin menutupi uang tunai aktual sementara yang lain tidak. Bermain mesin slot online yang membayar uang nyata memastikan bahwa gamer mendapatkan lebih banyak peluang untuk menang dengan setiap putaran.

 80. I absolutely love your site.. Great colors & theme. Did you create this web site yourself? Please reply back as I’m planning to create my very own blog and would love to know where you got this from or what the theme is called. Many thanks!

 81. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?|

 82. Good post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. It’s always interesting to read content from other writers and use a little something from other websites.

 83. I’m really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A number of my blog audience have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any solutions to help fix this problem?|

 84. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a coworker who was conducting a little homework on this. And he actually bought me lunch simply because I found it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this topic here on your website.

 85. Hi, I do believe this is a great website. I stumbledupon it 😉 I am going to revisit yet again since i have saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

 86. Having read this I believed it was rather enlightening. I appreciate you taking the time and energy to put this content together. I once again find myself personally spending a significant amount of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worth it!

 87. Having read this I believed it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this content together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting. But so what, it was still worthwhile!

 88. I’m amazed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s equally educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is something that too few men and women are speaking intelligently about. I’m very happy that I came across this in my hunt for something regarding this.

 89. After exploring a few of the articles on your blog, I honestly like your way of blogging. I book marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Take a look at my website as well and tell me how you feel.

 90. Hi, I do think this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I may revisit yet again since I book-marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.

 91. Hello! I could have sworn I’ve been to this web site before but after browsing through a few of the articles I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly pleased I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

 92. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am going through issues with your RSS. I don’t know the reason why I am unable to join it. Is there anybody having the same RSS issues? Anyone that knows the solution can you kindly respond? Thanx!!

 93. A motivating discussion is worth comment. I believe that you need to publish more about this issue, it might not be a taboo subject but generally people don’t speak about these subjects. To the next! Best wishes!!

 94. Hi there! This article couldn’t be written any better! Looking through this post reminds me of my previous roommate! He continually kept talking about this. I am going to forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 95. An interesting discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you should publish more on this subject matter, it might not be a taboo matter but generally people do not speak about these subjects. To the next! Kind regards!!

 96. I have to thank you for the efforts you’ve put in writing this blog. I’m hoping to see the same high-grade blog posts by you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal site now 😉

 97. I have learn some excellent stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you place to make this sort of magnificent informative site.|

 98. When I originally left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I receive 4 emails with the exact same comment. Perhaps there is a means you are able to remove me from that service? Cheers!

 99. Great web site you’ve got here.. It’s difficult to find high quality writing like yours these days. I truly appreciate people like you! Take care!!

 100. I blog quite often and I really thank you for your information. This article has really peaked my interest. I’m going to book mark your blog and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your Feed as well.

 101. I was very pleased to uncover this site. I want to to thank you for your time for this particularly fantastic read!! I definitely savored every bit of it and i also have you book marked to check out new stuff in your blog.

 102. I was very happy to uncover this great site. I need to to thank you for ones time for this wonderful read!! I definitely liked every part of it and I have you saved to fav to see new stuff in your blog.

 103. My partner and I stumbled over here coming from a different page and thought I might check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to looking at your web page repeatedly.|