15. January 2025

«Klimakrisen» savner basis i vitenskap. Geir Hasnes. Geir HasnesUNIVERSITETSLEKTOR 2, INSTITUTT FOR TEKNISK KYBERNETIKK. Universitetsavisa.no .

 

https://www.universitetsavisa.no/geir-hasnes-klima/klimakrisen-savner-basis-i-vitenskap/198753?fbclid=IwAR0hxRkJNj59ITcZnEUDlOEcJTSkCrslVmXGAB1EQdG5H2cNb-KB5SofrTk

Ytring

«Klimakrisen» savner basis i vitenskap

Vi snakker om et fenomen som «har eskalert i massemedia mest sannsynlig fordi det er et begrep som folk kan legge hva som helst de måtte føle for inn i det,» skriver Geir Hasnes i denne ytringen.

Klodens klima – i krise? FNs klimapanel anvender ikke ordet «klimakrise» i sin rapport, rapporterer Hasnes, som har lest den fra perm til perm. Foto: Wikimedia Commons

Geir HasnesUNIVERSITETSLEKTOR 2, INSTITUTT FOR TEKNISK KYBERNETIKK

PUBLISERT Tirsdag 31. august 2021 – 12:34 SIST OPPDATERT Tirsdag 31. august 2021 – 14:27

”Klimakrisen” er et interessant fenomen, ettersom det ikke har basis hverken i vitenskap eller observasjoner. Det har eskalert i massemedia mest sannsynlig fordi det er et begrep som folk kan legge hva som helst de måtte føle for inn i det, kombinert med menneskenes trang til å se skrekk- og katastrofefilmer og lytte til profeter med dommedagsvisjoner.

  1. Klimarapporten forteller ikke om noen klimakrise

FNs klimapanel har kommet med ny klimarapport. I media beskrives denne som selve grunnlaget for ”klimakrisen” og at den nærmest har sementert denne ”krisen”. Overskriftene overgår hverandre i å fortelle hvor ille det står til med Moder Jord. Mange mennesker får ”klima-angst” og mange oppsøker psykolog.

– Det er kanskje én ting mer enn noe annet som har gjort meg sikker på at ”klimakrisen” ikke eksisterer, og det er den uavlatelige, stupide og naive propagandaen som følger den, skriver Hasnes. Foto: privat.

Etter min mening burde de heller oppsøke kildene og finne ut hva som står der. Dette er nemlig det eneste sted klimarapporten nevner ”klimakrisen”:

“Also, some media outlets have recently adopted and promoted terms and phrases stronger than the more neutral ‘climate change’ and ‘global warming’, including ‘climate crisis’, ‘global heating’, and ‘climate emergency’ (Zeldin-O’Neill, 2019).” (side 228).

Altså: Klimarapporten konkluderer med at ”klimakrise” og lignende sterke uttrykk finnes kun i media. Ikke ett sted forteller klimarapporten selv at der er en ”klimakrise”. For den saks skyld nevnes ikke noen klimakrise i tidligere klimarapporter.

  1. Det såkalte ”grønne skiftet” vil aldri finne sted.

I tre av mine tidligere artikler regnet jeg på om det grønne skiftet overhodet var gjennomførbart, om det var ”bærekraftig”, og om vindkraft og solkraft var fornybar energiproduksjon. Det var det selvsagt ikke, til tross for at jeg ikke regnet på eksponensiell vekst, men lineær vekst i energiforbruket i verden. For å oppnå politikernes lovede grønne skifte med nullutslipp må man sette opp 2000+ vindturbiner hver eneste dag i all evighet, eller legge ut 200 kvadratkilometer med solpaneler hver eneste dag i all evighet – eller bygge to atomkraftverk hver dag i all evighet.

Dette vil uansett ikke kompensere for den økte produksjon av stål og sement som da skal til. Men dette er bagateller for politikerne som skal avslutte produksjon av stål og sement for nullutslippets sak.

Dette skrev jeg om i februar. Noen måneder senere besluttet imidlertid de norske politikerne å øke løftene sine om å redusere utslippene, med 55% innen 2030. Men det er ingen ting som tyder på at politikerne har forsert utbyggingen, enn si satt igang overhodet. Jeg tror faktisk at de ikke tror på sine egne ord og løfter; de bare sier det fordi alle andre politikere sier det.

Om dette løftet var gitt på verdensbasis – og det burde det vel, for Norges utslipp utgjør bare 0.167 prosent, så må man øke industrisatsingen. Skal man produsere 22 TW kontinuerlig i 2050 så må man i 2030 produsere 55% av dette som er 12,1 TW. Den 1. september har verden 8 år og 4 måneder å gjennoomføre dette på, altså 3044 dager. Det betyr at behovet for å installere 2,08 GW pr dag har økt til 3,975 GW per dag, altså nesten en dobling av effekten – fortsatt forutsatt en lineær – og ikke eksponensiell – økning av verdens energiforbruk.

I tillegg må man faktisk sette opp vindturbiner og solcellepaneler før 2030, noe man ville slippe om målet kun skulle oppnås innen 2050, fordi en grov levetidsbetraktning gir en snittalder på disse på 20 år om man er snill i beregningene.

Altså: Ved å love et grønt skifte innen 2050 trenger ikke dagens politikere å gjøre noe før 2030, med mindre de ville bygge kjernekraftverk som har lenger levetid enn tyve år, men ved å love 55% av dette innen 2030 så må de faktisk begynne. Ikke at man kan se tegn til noe slikt.

La oss nå si at dette løftet skulle gjøres gjeldende kun for Norge og vi skal erstatte vårt eget CO2-utslipp. Verdens totale utslipp i 2020 var lavere enn i 2019, men er på vei oppover igjen. La oss likevel si at vi holder oss stabile fra 2020 av – istedenfor å regne med lineær vekst, og ta utgangspunkt i 30 Gigatonn. Norges andel i 2020 var 50 millioner tonn. Dette gir 0.167 prosent.

Antallet vindturbiner som må settes opp i Norge hver dag frem til 2030 (uten backup-last) blir da (2080 x 0,0017) = 3,5 vindturbin pr dag. Ganget med 3044 dager er dette 10 552 vindturbiner. Frem til 2030 har altså politikerne lovet oss at her skal poppe opp vindturbiner over hele landet som hestehov om våren, men så skal dette fortsette i litt lavere hastighet frem til 2050. Det er bare det at med tyve års levetid må man begynne å doble oppsettingen i 2042 for å erstatte de som nå er utrangerte.

I 2030 vil det altså stå én vindturbin pr 30 kvadratkilometer i Norge for å besørge 55% måloppnåelse. F. eks. vil Oslo kommune, for å dekke sin andel geografisk, måtte sette opp 15 gjennomsnittlige vindturbiner frem til 2030 eller en i halvåret sånn cirka. Men det vil jo ikke stoppe der. Trondheim kommune på sin side må sette opp litt over én turbin i året og vil i 2050 har 20 turbiner operable. Altså om de trodde på sine egne løfter.

Da dette er utopisk, selv for politikere som lever i sin egen drømmeverden, er det ikke rart at man begynner å snakke om havvind og om dobbelt så store vindturbiner. Men der er det mer interessant å snakke om kapasitetstetthet, da disse ikke kan stå for tett. La oss for enkelhets skyld bruke 5MW pr kvadratkilometer installert vindturbinområde.

Siden det heller ikke ser ut til at vindturbiner på land er særlig populære og at konsesjoner nå er vanskelige å få, så kan vi se på hvordan havvind kan løse politikerløftet. Installasjon pr dag blir (3975 MW x 0,00167) = 6,62 MW pr dag. Dette gir en utbyggingstakt på 1,32 kvadratkilometer hav pr dag og i 2030 vil dette dekke 4000 kvadratkilometer langs norskekysten, hvorpå utbyggingstakten går litt ned frem til 2042 hvor erstatningene må begynne å bli bygget samtidig med at nye områder kommer til.

Hvis vi går ut fra at kostnadene er CAPEX £2 millioner og OPEX £75 tusen / år pr utbygget MW for en offshore vindturbin koster det 210 millioner NOK per kvadratkilometer for en offshore vindpark som varer i 20-25 år. Utbyggingen frem til 2030 koster da 840 milliarder – for 0,17% av verdens klimautslipp. Dersom alle land i verden skulle gjøre tilsvarende vil dette koste 500 billioner eller 56 billion US$ – eller 6,8 billioner dollar per år – hvilket gjør offshore vind dyrere enn konvensjonell vind. Dette tilsvarer forøvrig brutto nasjonalprodukt til mer enn hundre av verdens 195 land oppført i statistikk fra World Monetary Forum.

Jeg er bare forbauset over at folk tar dette seriøst.

3) Ugyldige påstander om ”klimakrisen”

Det refereres f. eks. til at det er ”konsensus” blant klimaforskere for at der er en klimakrise. Men konsensus er ikke vitenskap. Den teller ikke. Konsensus er synsing, og det er helt likegyldig for vitenskapen om noen synser om den. Tenk om man skulle avvise relativitetsteorien for hundre år siden: Det er 97% fysikere som er enige i at Einstein tar feil. Eller: 97% av kardinalene er enige i at Galileo tar feil.

Media går bananas om temperaturrekorder. Men det er helt likegyldig hvor mange rekorder som settes. Det som har betydning er om disse er forårsaket av forhøyet CO2-utslipp eller ikke. Beregninger av global gjennomsnittstemperatur og rekonstruksjon av tidligere tiders temperaturer er ikke så rett frem som man får inntrykk av i media. Hete og temperatur ikke har noen en-til-en relasjon. Rekorder er ganske enkelt anekdotiske bevis – og det gjelder begge veier. Man kan hverken bevise eller motbevise en ”klimakrise” ved temperaturrekorder.

Media går bananas om flom og skogbrann, og der er de også helt likegyldige til å prøve å finne mulige andre årsaker enn øket CO2– som det er mange av. Men dette er uansett også anekdotiske bevis. Årsakssammenhengen mellom katastrofer øg økt CO2 i atmosfæren er ikke vitenskapelig, bare antatt eller påstått.

Teoretiseringen om at økt CO2 fører til økte temperaturer verden over, er ikke formulert i noen vitenskapelig teori og kan derfor ikke falsifiseres. Istedet prøver man å finne en sammenheng, kalt klimasensitiviteten, hvor en økning i CO2 skal føre til en økning i global temperatur. ”Klimakrisen” står og faller med klimasensitiviteten.

Man har prøvd å bestemme denne klimasensitiviteten i hundrevis av studier, men de spriker like mye som for over 40 år siden, til tross for en ufattelig økning i regnekraft siden da. Usikkerheten er like stor i dag som for 40 år siden. Man kan observere en generell trend i nedgangen av anslagene, det er alt.

Uten at man har bestemt klimasensitiviteten og funnet den bevist ved observasjoner, forblir dette kun en modell som må fastsettes ved kurvetilpasning. Dette er ikke vitenskap, men antagelsesskap, hvor man baserer sine modeller på antagelser.

4) Jorda er bevislig blitt grønnere.

Det eneste man kan fastslå vitenskapelig er at jorda har blitt grønnere som følge av CO2-utslipp. Vitenskapelige publikasjoner basert på satelllittobservasjoner slår fast at siden 1979 har jordas grønne dekke blitt mellom 15 og 20% større. Forskjellige studier tilegner økt CO2 en hovedpart av ansvaret for dette, mens intens skogplanting i India og China også utgjør en stor del av økningen.

Det er spesielt morsomt med skogbranner som anekdotisk bevis for ”klimakrisen” fordi narrativet for ti år siden fortalte at det skulle bli mer ørken og mer avskoging. Men det har det altså ikke blitt. Ørknene gror til i randområdene og Amazonas har den største gjenvekst i verden. Dessuten vil mer CO2 i atmosfæren føre til at plantene holder bedre på fuktigheten, hvilket igjen gir færre skogbranner.

5) Hva sier egentlig klimarapportene

Jeg har arbeidet meg gjennom klimarapportene og de forteller ikke det som media forteller om dem. Det fantes f. eks. ingen grunnlag i 2007-rapporten for å tro at isbjørnene skulle få det verre, slik Al Gore messet da han fikk Nobels fredspris. Ingen ting.

En annen påstand som både VG og Direktøren for Direktoratet for Naturforvaltning hevdet, at verdens dyreliv skulle stå 30% mer i fare for å dø ut her etter 2007-rapporten, var ren synsing, og datagrunnlaget i rapporten ga intet grunnlag for påstanden. En tredje profeti allerede fra 1990 om muligheten for aksellererende havnivåstigning skaper til stadighet overskrifter, men det later til, når man ser bort fra den generelle isostasi på jorda, at havet har stoppet å stige etter siste istid. Det observeres simpelthen ingen aksellererende havnivåstigning i verden.

6) Den verste usakligheten: Propaganda

Det er kanskje én ting mer enn noe annet som har gjort meg sikker på at ”klimakrisen” ikke eksisterer, og det er den uavlatelige, stupide og naive propagandaen som følger den.

Er det f. eks. noen som tror at jeg blit mer overbevist om ”klimakrisen” når jeg blir presentert for brunfargede eller gråsvarte fotografier av vanndamp fra kjøletårn til kraftverk som illustrasjonsbilder – som liksom skal være bevis for farlige CO2-utslipp?

Er det noen som tror at jeg blir mer overbevist om ”global oppvarming” ved at man farger værkartet på NRK blodrødt ved alminnelige sommertemperaturer?

Er det noen som tror at jeg blir påvirket av omtrentlige utsagn som at ”forskerne er enda sikrere enn før”, ”forskerne er overrasket over at det går enda raskere enn før”, ”det er enda verre enn det var tidligere”. Det er jo bare å gå til kildene. Dessuten – Hvordan er det mulig å bli ”enda sikrere”? Var de ikke så sikre tidligere? Var all tidligere propaganda basert på usikre kilder?

Er ”Hensikten helliger middelet” en fornuftig grunn for alt dette journalistiske tøvet? At man stiller opp såkalte autoritetspersoner som sier at vi har bare så mange dager eller uker eller måneder eller år igjen før det er for sent?

Ifjor kunne vi bivåne en velregissert propagandaaksjon. Avisoverskriftene skulle gi oss inntrykk av at særlig vi i Norge var ekstra klimakriseutsatte enn resten av verden. Den typiske overskrift var ”Oppvarmingen går dobbelt så raskt i Norge som i resten av verden!”

Så ser jeg noe morsomt. Samme overskrift finnes i Sverige, Finland, Japan, osv osv. – det var bare å bytte ut navnet på landet eller området. Så – egentlig – gikk det dobbelt så raskt i hvert eneste land som i resten av verden. Hvor var mysteriet?

Det var enkelt. Land dekker 29% av jorda, hav 71%. Ved en generell global temperaturstigning vil temperaturen over land stige omkring dobbelt så mye som gjennomsnittet for land og hav sammen. Men – overskriften løy, for nede i teksten sto det som var korrekt – og som er velkjent og etablert vitenskap – at temperaturen i Norge (eller hvilketsomhelst land) steg dobbelt så raskt som gjennomsnittet for verden – som ikke er det samme som ”i resten av verden”. Så når temperaturen på verdensbasis snur, så vil temperaturen på land synke dobbelt så raskt sånn cirka som gjennomsnittet for hav og land. Det er ikke mer med det, men overskriften var designet for å bli oppfattet som bevis for ”klimakrisen”.

7) Hva bør gjøres?

NTNU har et særlig ansvar når det gjelder å holde hodet klart når det serveres en styrtflom av påstander i media. Det forplikter å kalle seg et universitet for vitenskap og teknologi. Studentene kunne ha godt av å ha et fag, aller helst i første klasse, hvor de lærte kildekritikk, retorikk, begrepsdannelse, hersketeknikker, den vitenskapelige metode, vitenskapsteori og vitenskapshistorie, hvor de lærte hva som kjennetegner religioner og massesuggesjon, og hvor de lærte om alle triksene som omgir oss, fra politikere, aktivister, journalister, næringslivsfolk, alle som ønsker å benytte oss til sin fordel.

Vi vil aldri greie å utrydde menneskehetens hang til å elske profetier, men vi kan i det minste forhindre oss selv og dem rundt oss fra å bli lurt.

111 thoughts on “«Klimakrisen» savner basis i vitenskap. Geir Hasnes. Geir HasnesUNIVERSITETSLEKTOR 2, INSTITUTT FOR TEKNISK KYBERNETIKK. Universitetsavisa.no .

  1. Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the
    pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but
    I think its a linking issue. I’ve tried it in two
    different web browsers and both show the same outcome.

  2. Hi there! This post could not be written any better!

    Going through this article reminds me of my previous roommate!

    He constantly kept preaching about this. I most certainly will send this information to him.
    Fairly certain he’s going to have a great read. I appreciate you for sharing!

  3. The Vatican Museum: A Journey Through Time and Art

    Nestled within the Vatican City, the Vatican Museums stand as one of the most iconic cultural institutions in the world. With their unparalleled collection of art and history, they offer an extraordinary experience for visitors from all walks of life. Housing over 70,000 works of art, with 20,000 on display, these museums are a testament to humanity’s enduring quest for beauty, knowledge, and spirituality.

    A Brief History

    The origins of the Vatican Museums trace back to 1506 when Pope Julius II acquired a marble statue known as “Laocoon and His Sons.” This masterpiece marked the beginning of what would become one of the most extensive and revered art collections in the world. Over the centuries, successive Popes expanded the collection, commissioning and acquiring works from renowned artists and civilizations spanning millennia.

    Today, the Vatican Museums are a series of interconnected museums and galleries, showcasing art and artifacts from ancient Egypt, classical antiquity, the Renaissance, and beyond. They serve as a bridge between the past and present, inviting visitors to immerse themselves in a world of creativity and devotion.

    Highlights of the Vatican Museums

    1. The Sistine Chapel:
    The Sistine Chapel is arguably the crown jewel of the Vatican Museums. Michelangelo’s breathtaking frescoes, including the iconic “The Creation of Adam” and “The Last Judgment,” adorn its ceiling and altar wall. These masterpieces are considered some of the greatest achievements in the history of art, offering a profound spiritual and artistic experience.

    2. Raphael Rooms:
    Commissioned by Pope Julius II, the Raphael Rooms showcase the genius of Renaissance artist Raphael. The “School of Athens,” a depiction of classical philosophers, is a standout piece that exemplifies harmony, perspective, and intellectual depth.

    3. Gallery of Maps:
    A visual feast for cartography enthusiasts, the Gallery of Maps features 40 detailed topographical maps of Italy, meticulously painted by Ignazio Danti in the late 16th century. The vibrant colors and intricate details make this gallery a must-see.

    4. Gregorian Egyptian Museum:
    For those intrigued by ancient civilizations, the Gregorian Egyptian Museum offers a fascinating glimpse into Egypt’s history. With mummies, statues, and papyri, it transports visitors to a time of pharaohs and pyramids.

    5. Pinacoteca:
    The Pinacoteca, or picture gallery, houses an impressive collection of paintings from the Middle Ages to the 19th century. Works by Leonardo da Vinci, Caravaggio, and Titian are among its treasures.

    Tips for Visiting the Vatican Museums

    Book Tickets in Advance: The Vatican Museums attract millions of visitors annually. To avoid long queues, consider purchasing skip-the-line tickets or guided tour packages online.

    Choose the Right Time: Visiting early in the morning or late in the afternoon can help you avoid peak crowds. Wednesday mornings are especially busy due to the Pope’s weekly audience.

    Dress Appropriately: As a religious site, the Vatican has a dress code. Ensure your shoulders and knees are covered to gain entry.

    Take a Guided Tour: To fully appreciate the history and significance of the collections, opt for a guided tour. Expert guides provide insightful commentary, enriching your experience.

    Allocate Sufficient Time: The museums are vast, and exploring them can take several hours. Prioritize your must-see areas and allow time to soak in the ambiance.

    The Cultural Significance of the Vatican Museums

    The Vatican Museums are more than a repository of art; they represent a convergence of faith, culture, and human achievement. They bear witness to the Catholic Church’s role in preserving and fostering artistic expression throughout history. The collections highlight the interplay between spirituality and creativity, offering visitors a profound connection to the divine and the universal human experience.

    Practical Information

    Location: Vatican City, accessible from Rome.

    Opening Hours: Typically open Monday through Saturday, with limited hours on Sundays. Check the official website for holiday schedules.

    Tickets: Standard entry fees vary, with discounts available for students and children.

    Accessibility: The museums are wheelchair accessible, with lifts and pathways designed for visitors with mobility challenges.

    The Vatican Museums are a treasure trove of art, history, and spirituality, offering a transformative journey through humanity’s creative and cultural legacy. Whether you are an art aficionado, a history enthusiast, or a spiritual seeker, the museums promise an unforgettable experience. Plan your visit today to explore one of the world’s greatest cultural landmarks and discover the timeless beauty that lies within its walls.

  4. Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
    Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

  5. Superb blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
    I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything.

    Would you suggest starting with a free platform
    like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused ..

    Any suggestions? Thanks!

  6. Hello would you mind letting me know which web host you’re utilizing?
    I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.
    Can you recommend a good web hosting provider at a fair price?
    Kudos, I appreciate it!

  7. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and
    say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well
    am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing.
    Do you have any helpful hints for beginner blog writers?
    I’d certainly appreciate it.

  8. Simply desire to say your article is as surprising.
    The clarity on your publish is just nice and i can think you’re knowledgeable in this
    subject. Fine with your permission let me to clutch your RSS feed to
    keep updated with approaching post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

  9. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My website has
    a lot of completely unique content I’ve either
    written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the
    internet without my permission. Do you know any
    ways to help protect against content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

  10. Hello everyone, it’s my first pay a visit at this website,
    and article is genuinely fruitful designed for me, keep up posting these types of
    posts.

  11. Nice post. I learn something new and challenging on websites I
    stumbleupon on a daily basis. It will always be
    helpful to read through articles from other authors and use
    a little something from other sites.

  12. Good post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday.
    It’s always interesting to read through content from other authors and practice
    something from their web sites.

  13. Hi there! This is kind of off topic but I need some help from an established
    blog. Is it very difficult to set up your own blog?
    I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast.

    I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start.
    Do you have any tips or suggestions? Appreciate it

  14. This design is spectacular! You certainly know how to keep a reader entertained.

    Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.

    I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
    Too cool!

  15. It’s actually a great and helpful piece of info.
    I am satisfied that you simply shared this useful information with us.
    Please keep us informed like this. Thank you for
    sharing.

  16. Hey I know this is off topic but I was wondering if you
    knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest
    twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like
    this for quite some time and was hoping maybe you would
    have some experience with something like this. Please let me know if
    you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

  17. Greetings! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
    My site looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying
    to find a template or plugin that might be able to resolve this problem.
    If you have any recommendations, please share.

    Appreciate it!

  18. Hey I am so grateful I found your webpage, I really found you
    by accident, while I was looking on Bing for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks for a incredible post and
    a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it
    all at the minute but I have book-marked it and
    also added your RSS feeds, so when I have time
    I will be back to read much more, Please do
    keep up the awesome job.

  19. Pretty section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
    Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

  20. I’m not sure why but this website is loading very
    slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my
    end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

  21. Every weekend i used to pay a visit this website, for the reason that i
    wish for enjoyment, for the reason that this this website conations genuinely
    nice funny data too.

  22. You are so awesome! I don’t suppose I’ve read through something
    like that before. So wonderful to discover someone
    with a few unique thoughts on this issue.
    Seriously.. many thanks for starting this up. This site is one thing that is required on the internet, someone with a
    little originality!

  23. Thank you for any other fantastic article. The place else may just
    anybody get that kind of information in such a perfect means of writing?

    I have a presentation subsequent week, and I’m at the search for such info.

  24. Simply wish to say your article is as surprising. The clearness for your post is just spectacular and that i could assume you’re a professional in this subject.

    Fine along with your permission let me to clutch your feed to
    stay up to date with impending post. Thank you 1,000,000 and please carry on the rewarding
    work.

  25. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am going through difficulties with your RSS.
    I don’t understand the reason why I am unable to join it.
    Is there anybody getting identical RSS problems? Anyone who knows the solution can you kindly respond?
    Thanx!!

  26. Write more, thats all I have to say. Literally,
    it seems as though you relied on the video to make your point.
    You definitely know what youre talking about, why throw away
    your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

  27. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog.

    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between user friendliness and appearance.

    I must say you have done a amazing job with this.
    In addition, the blog loads very quick for me on Chrome.
    Outstanding Blog!

  28. We stumbled over here coming from a different website and thought I might as well check things out.

    I like what I see so i am just following you. Look forward to looking at your web page again.

  29. You’re so cool! I don’t suppose I’ve read anything like this before.

    So great to discover someone with some genuine thoughts on this subject matter.
    Seriously.. many thanks for starting this up.
    This website is one thing that is required on the web, someone
    with a little originality!

  30. I do agree with all of the ideas you’ve offered on your post.
    They are really convincing and will certainly work.
    Nonetheless, the posts are too short for novices. Could you please
    prolong them a bit from next time? Thanks for the post.

  31. Heya just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t
    loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
    I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

  32. Hello this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to
    manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no
    coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience.
    Any help would be greatly appreciated!

  33. I’d like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site.
    I really hope to check out the same high-grade blog posts by you later
    on as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own website now 😉

  34. I am not sure where you’re getting your information, but good
    topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.
    Thanks for fantastic information I was looking for this info for my mission.

  35. I think this is one of the most important information for me.
    And i’m glad reading your article. But want to remark on few general things, The website style is perfect,
    the articles is really excellent : D. Good job, cheers

  36. Solutions for Checking USDT for Embargoes and Transaction Purity: AML Measures

    In the current domain of crypto assets, where rapid trades and obscurity are becoming the usual case, tracking the lawfulness and clarity of processes is vital. In recognition of increased official investigation over financial misconduct and terrorism funding, the need for efficient tools to authenticate operations has become a major priority for cryptocurrency users. In this article, we will discuss available tools for assessing USDT for embargoes and transaction integrity.

    What is AML?

    Money Laundering Prevention measures refer to a series of legal steps aimed at stopping and detecting financial misconduct activities. With the increase of virtual currency usage, AML measures have become particularly important, allowing participants to operate digital holdings confidently while mitigating risks associated with embargoes.

    USDT, as the arguably the recognized stablecoin, is commonly used in diverse operations globally. Yet, using USDT can present several risks, especially if your capital may relate to ambiguous or unlawful activities. To reduce these hazards, it’s essential to take benefit of services that inspect USDT for restrictive measures.

    Available Services

    1. Address Confirmation: Employing dedicated tools, you can confirm a certain USDT address for any associations to sanction directories. This aids identify potential links to criminal behaviors.

    2. Operation Conduct Assessment: Some services make available analysis of deal background, significant for measuring the openness of fund flows and identifying potentially dangerous operations.

    3. Surveillance Systems: Professional monitoring systems allow you to track all transactions related to your location, enabling you to quickly uncover dubious operations.

    4. Threat Statements: Certain platforms offer detailed threat documents, which can be valuable for traders looking to guarantee the trustworthiness of their investments.

    No matter of whether you are controlling a significant resource or executing small trades, abiding to AML guidelines assists prevent legal repercussions. Using USDT certification services not only shields you from capital losses but also supports to creating a secure environment for all industry players.

    Conclusion

    Checking USDT for prohibitions and transfer integrity is becoming a mandatory process for anyone eager to continue within the legal framework and support high standards of clarity in the crypto industry. By working with credible services, you not only safeguard your holdings but also support to the shared goal in combating dirty money and terrorism funding.

    If you are willing to start employing these services, explore the accessible services and select the solution that most adequately aligns with your requirements. Remember, information is your power, and prompt operation assessment can shield you from many difficulties in the long run.

  37. My relatives all the time say that I am wasting my time here at web,
    except I know I am getting knowledge daily by reading such pleasant articles.

  38. Hello this is somewhat of off topic but I was wanting to know if blogs use
    WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
    I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get
    advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

  39. Hey There. I found your blog the usage of msn. This is an extremely smartly written article.
    I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your helpful information. Thanks for the post.

    I’ll certainly comeback.

  40. Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it 😉
    I may revisit once again since I saved as a favorite it.
    Money and freedom is the best way to change, may
    you be rich and continue to guide others.

  41. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog
    that’s both educative and engaging, and without a doubt, you have hit the nail on the head.
    The issue is an issue that too few people are speaking intelligently about.
    Now i’m very happy that I stumbled across this during my hunt for something concerning this.

  42. I don’t even know the way I ended up here, but I assumed this submit was
    good. I don’t understand who you are but certainly you’re going to a well-known blogger in the event you are not already.

    Cheers!

  43. Attractive section of content. I just stumbled upon your
    blog and in accession capital to assert that I acquire actually
    enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to
    your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

  44. Hi, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the
    favor”.I’m attempting to find things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

  45. I have been exploring for a bit for any high quality articles or
    blog posts on this sort of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web
    site. Reading this info So i am satisfied to show that I’ve a very
    excellent uncanny feeling I found out exactly what I needed.
    I so much without a doubt will make certain to
    don?t overlook this web site and give it a look on a
    constant basis.

  46. Excellent article. Keep posting such kind of information on your site.
    Im really impressed by your blog.
    Hello there, You’ve performed a fantastic job.
    I will certainly digg it and individually recommend to
    my friends. I’m confident they will be benefited from this web site.

  47. Incredible! This blog looks exactly like my old one!
    It’s on a completely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!

  48. Hey! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate!
    He always kept chatting about this. I will forward this
    article to him. Pretty sure he will have a good
    read. Many thanks for sharing!

  49. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate to
    this excellent blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to new updates and will share this website with my Facebook group.
    Talk soon!

  50. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though
    you relied on the video to make your point. You definitely know what
    youre talking about, why throw away your intelligence on just
    posting videos to your weblog when you could be giving
    us something informative to read?

  51. Woah! I’m really digging the template/theme of this website.
    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that “perfect balance” between usability and
    visual appearance. I must say you’ve done a awesome job with this.
    Also, the blog loads super fast for me on Firefox.
    Excellent Blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *