8. December 2023

Det glade julebudskap om klimavariasjoner. Ole Henrik Ellestad. Hvordan kan det være klimakrise når energibalanse mellom inn- og utstråling er god?

 

https://www.klimarealistene.com/2021/12/23/det-glade-julebudskap-om-klimavariasjoner/

 

Det glade julebudskap om klimavariasjoner

Klimanytt nr. 310. Redaktør: Ole Henrik Ellestad.
Forfattet av Ole Henrik Ellestad.

Solen, variasjonene i vårt planetsystem og variasjoner i fordeling av is, vann, vanndamp og skyer er klodens dominerende klimaregulator. Satellittmålinger viser god energibalanse siste 20 år Mindre skyer med økt solinnstråling – ikke økt drivhuseffekt – er hovedårsaken.

«Et lys, et lys, et lys imot mørketida» synger Trygve Hoff i en av sine sanger. Det kan stå som motto for dette Klimanytt. Naturens mørketid i nord er uunngåelig. Men det bør tennes mange lys mot det omfattende ‘klimamørke’ som medier, politikere, organisasjoner og andre klima-mørkemenn genererer av skremselspropaganda om klodens klimaendringer og dens fremtid. For å få oppslutning om sin politikk som påvirker mye, – men ikke klima. Propagandaen danner grunnlaget for de uheldige, fattigdomsfremmende og unødvendige beslutninger som vi i dag opplever, også på energiområdet.

At skremslene inkluderer barn og unge synes å være ønsket som en del av langsiktig indoktrinering. Men dette gir angst for fremtiden hos voksne, unge og barn. Bør man føde barn inn i en så vanskelig fremtid, hevdes å være en aktuell problemstilling. Og klimapsykologi er visstnok blitt en etablert profesjon. Alt basert på utilstrekkelige modellberegninger med velkjente, fundamentale svakheter og feil, men med enorm PR-støtte.

Politikerskapt klimakrise

Det paradoksale er at det er tent mange slike kunnskapens lys mot ‘mørketidens’ klimabudskap gjennom mange tusen vitenskapelige publikasjoner, årlig rundt 500 nye, som støtter opp under dominansen av naturlige variasjoner. De mange tusen ‘Climategate’ epostene viser også at forskere som har vært sentrale i IPCCs rapporter i interne diskusjoner mener at det ikke er noe tydelig vitenskapelig grunnlag for IPCCs mange konklusjoner. Men FN og de mektige industriland tviholder på modellberegninger som grunnlag for politikkutforming til tross for at de ikke stemmer med et vell av observasjoner og at de to siste IPCC rapportene sår betydelig tvil om modellenes gyldighet.

Langt mer presise beregninger og observasjoner av drivhusgassenes effekt (KN300, KN297) viser lite bidrag av økt CO2 og de øvrige drivhusgassene og heller ikke noen stor forsterkningseffekt fra vanndamp som er IPCCs dominerende faktor (KN273) blant langt sterkere påvirkning i klodens meget mangfoldige vannsystem.

Vann og skyvariasjoner dominerer klimavariasjoner

Observasjoner trumfer modeller. Satellittmålinger (CERES) har de siste 20 årene vist at Kloden har rimelig god balanse mellom innstrålt og utstrålt energi (Se figur). Den lille forskjellen mellom rød og sort linje har liten betydning og har ingenting med klimakrise å gjøre.

Målingene viser noe viktig, at hovedårsaken til oppvarming er økt solinnstråling grunnet mindre skyer. For dem som vil lese mer om dette henvises til referansene, Vahrenholt/Dubal her, May/Ceppi 2017 her, eller kommentarer til CERES data her.

Økt solinnstråling og tilhørende økt temperatur bekreftes også fra solobservatorier som i bl.a. Nederland og UK.

Utgående infrarød stråling øker nesten like mye. Forskjellen har liten betydning. Det er således ikke økt drivhuseffekt fra CO2 som er årsaken, men endringer i et uhyre komplekst system med vanndamp, skyer i utbredelse, høyde og egenskaper som ikke kan beregnes – ja tro det eller ei – også ifølge IPCC-rapportene som angir lav beregningsteknisk forståelse av skyer. (Likevel er de helt sikre i konklusjonene).

Vannets påvirkningsmekanismer

Vannet i dets ulike faser (is, vann og vanndamp) er den store energiregulatoren for kloden. Vannets overgang til is frigjør store energimengder (78 kal/g), og omgivelsene varmes. Fordampning krever varme (540 kal/g) og kjøler vannflaten (71 % av jordoverflaten er hav). Vannet transporteres oppover ved konveksjon og kondenserer, eventuelt fryser til is, avgir den (latente) varmen og danner skyer. Skyene reflekterer solinnstråling og de fleste skyer virker avkjølende. Skymengden som dekker 66 +/- 3 % av kloden varierer på kort og lengre sikt, til dels systematisk. Ved mindre skyer slippes mer solstråling gjennom. Også skyenes strålingsegenskaper varierer.

I polområdene vil kulde generere is som hindrer varme i å unnslippe ved utstråling fra høyere havtemperaturer og ved fordampning. Kloden reduserer derved sitt varmetap. Dette representerer mye større energimengder enn refleksjon av sollys fra isoverflaten (ved så høye breddegrader) slik IPCC forfekter. Atmosfærens oppvarming medfører således et energitap for kloden.

Vann inngår i et uhyre mangfoldig, energikrevende samspill med omgivelsene ut over de nevnte faktorer. Det har vært karakteristisk for kloden i flere hundre millioner år med vekslende forhold innen etablerte yttergrenser, i et selvregulerende system (Le Chateliers prinsipp?). Til sammenlikning er energimengdene ved CO2-økning bagatellmessige, bare rundt 1-2 %. I det meget komplekse samspillet er viktige deler av fysikken ikke forstått (turbulent transport, skydannelse), ligninger ikke matematisk løsbare (Navier-Stokes), og mange viktige prosesser foregår på små flater/volumer, langt mindre enn de minste enheter (maskevidde) som modellene er basert på.

“The brightest flashes in the world of thought are incomplete until they have been proved to have their counterparts in the world of fact” skrevJohn Tyndall. Han viste ved eksperimenter alt i 1861 at drivhusgassenes adsorpsjonsegenskaper hadde liten betydning med unntak av dominerende vanndamp (KN 300, KN297, og KN273). IPCCs beregninger betraktes av støttespillerne som et ‘bright flash’, men har ingen forankring i fakta.

Konklusjon

Det er i lys av dette man må forundre seg over mediedekningen om konsensus. Hvordan kan det være vitenskapelig konsensus når fysikken ikke er forstått, matematikken ikke løsbar, maskevidden for beregningene alt for grov i forhold til fenomenene som foregår og beregningene ikke stemmer med observasjoner?

Hvordan kan det være klimakrise når energibalanse mellom inn- og utstråling er god?

Hvordan kan vi mennesker hindre oppvarming når solen og skyer er hovedårsaken?

Svarene gir grunnlag for en GOD JUL

43 thoughts on “Det glade julebudskap om klimavariasjoner. Ole Henrik Ellestad. Hvordan kan det være klimakrise når energibalanse mellom inn- og utstråling er god?

  1. My brother suggested I might like this website. He was entirely right.
    This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had spent
    for this information! Thanks!

  2. I was recommended this website by my cousin. I’m now not certain whether this post is written through him as no one else recognise such specific
    approximately my problem. You are amazing! Thanks!

  3. If you are going for best contents like me, simply pay a quick visit this web site every day
    as it provides quality contents, thanks

  4. It’s amazing to go to see this web page and reading the views of all colleagues regarding
    this piece of writing, while I am also zealous of getting
    knowledge.

  5. Nice post. I was checking continuously this blog and I am
    impressed! Very helpful information specially the last part :
    ) I care for such information a lot. I was looking for this
    particular info for a very long time. Thank you and good luck.

  6. hi!,I love your writing so a lot! share we communicate extra approximately your post on AOL?

    I require a specialist on this house to resolve my problem.
    May be that is you! Looking ahead to see you.

  7. Hello! This is my 1st comment here so I just wanted to
    give a quick shout out and tell you I really enjoy reading through your articles.
    Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with
    the same subjects? Thanks a lot!

  8. Hello very nice blog!! Man .. Beautiful .. Wonderful .. I will
    bookmark your blog and take the feeds additionally?
    I’m glad to seek out a lot of useful info right here
    in the put up, we want develop extra strategies on this regard,
    thank you for sharing. . . . . .

  9. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively useful and
    it has aided me out loads. I hope to contribute &
    assist different customers like its helped me. Good job.

  10. Thanks for the auspicious writeup. It actually was a leisure account it.
    Look complicated to far brought agreeable from you! By the way, how could we keep in touch?

  11. Asking questions are in fact pleasant thing if you are not understanding anything
    entirely, except this article presents good understanding even.

  12. Definitely consider that that you said. Your favorite
    justification seemed to be on the internet the easiest factor to keep in mind of.
    I say to you, I certainly get annoyed whilst other people consider concerns that they
    plainly don’t recognize about. You managed to hit the nail upon the top and
    also defined out the whole thing with no need side effect , folks can take a signal.
    Will likely be back to get more. Thanks

  13. Hi there, I discovered your website by way of Google even as looking for a similar subject, your site got here up, it seems great.

    I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
    Hi there, just changed into aware of your weblog thru
    Google, and found that it is truly informative.
    I’m going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you proceed this in future.

    Numerous other people might be benefited out of your writing.
    Cheers!

  14. all the time i used to read smaller content that
    also clear their motive, and that is also happening with this paragraph which I am reading here.

  15. I simply couldn’t depart your website prior to suggesting that I actually enjoyed the usual information an individual provide on your guests?
    Is going to be again continuously in order to investigate cross-check new posts

  16. fantastic put up, very informative. I ponder why
    the opposite specialists of this sector don’t realize this.
    You should continue your writing. I am sure, you’ve a great readers’
    base already!

  17. Hi there! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to check it
    out. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
    Great blog and wonderful design.

  18. I was curious if you ever thought of changing the structure of your site?
    Its very well written; I love what youve got to say.
    But maybe you could a little more in the way of content so
    people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures.
    Maybe you could space it out better?

  19. I do not even know how I ended up here, but I assumed this
    post was good. I don’t recognise who you are however
    definitely you are going to a well-known blogger in the event you
    aren’t already. Cheers!

  20. We’re a bunch of volunteers and starting a new scheme
    in our community. Your website provided us with valuable info to work
    on. You have performed a formidable job and our whole neighborhood will be grateful to you.

  21. I must thank you for the efforts you have put in writing this site.

    I’m hoping to view the same high-grade blog posts from you in the future as well.
    In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal site now 😉

  22. Hey There. I found your weblog the usage of msn. This is a very well written article. I will be sure to bookmark it and come back to read extra of your useful info. Thank you for the post. I will definitely comeback.

  23. Thanks a lot for sharing this with all people you actually understand what you are speaking approximately! Bookmarked. Please also talk over with my web site =). We will have a hyperlink exchange arrangement between us!

  24. I am an investor of gate io, I have consulted a lot of information, I hope to upgrade my investment strategy with a new model. Your article creation ideas have given me a lot of inspiration, but I still have some doubts. I wonder if you can help me? Thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *