28. February 2024

Arktis fryser over tidligere enn før. Kent Andersen

 

https://www.document.no/2021/11/25/arktis-fryser-over-tidligere-enn-for/

Her sees bulkbåten «Golden Pearl», som ble reddet ut av isen av den russiske isbryteren «Vagyach» 21. november. «Golden Pearl» seilte fra Murmansk den 26. oktober, men ble liggende fast i isen. Foto: Fleetmon.com

Satellittdata, verifisert av uavhengige forskere, viser at jordens klima har hatt en kjølende trend de siste årene. Helt siden 7. november har det nordlige Kina og Indre Mongolia slitt med rekordkald vinter og mye snø. Gjennomsnittstemperaturen på Sydpolen fra april til september var 4,5 grader lavere enn de siste 30 årene, og i Arktis og Nordøstpassasjen er det stor utbredelse av is.

Nordøstpassasjen er sjøveien mellom Europa og østkysten av Asia langs kysten av Sibir – og representerer en fristende snarvei for kommersiell transport noen måneder i sommerhalvåret – men isforholdene her er uforutsigelige og lumske. Sommeren 2009 var passasjen omtrent isfri i august, og i september 2009 seilte to is-forsterkede lasteskip gjennom passasjen, uten hjelp av isbrytere.

Dette brukte samtlige politiske klimaforskere som «bevis» på at menneskeskapt global oppvarming var i ferd med å gjøre Nordøstpassasjen varig isfri, og alle snakket om oss onde oljeforbrukere som utrydder den stakkars isbjørnen. Det var ikke måte på engasjement og føleri.

Nå, 12 år etterpå, snakker klimahysteriske aktivister aldri om isbjørnen lenger. Det rapporteres at havisen i området mellom Vrangeløya og fastlandet ikke har smeltet denne sommeren, og har passert to meter i tykkelse. Tsjuktsjerhavet på 620.000 km² er havområdet mellom Sibir og Alaska nord for Beringstredet. Det var betydelig tilfrosset allerede i oktober. Tilfrysingen er så stor at kommersielle skip setter seg fast i isen som skulle vært historie, og hvalross har søkt mot områder med tynnere is.

Alt dette ignoreres av klimahysteriske politikere og deres enorme forsknings-industri. De pumper ut fake news om enorme klimaendringer, store klimakatastrofer og kommende dommedag hvis du ikke betaler CO2-avgiftene og strømregningen med et smil. Hva skal de ellers leve av?

One thought on “Arktis fryser over tidligere enn før. Kent Andersen

  1. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *